05 / 05 / 2024

Strauss-Kahn'ın ev hapsine doktor molası!

Strauss-Kahn'ın ev hapsine doktor molası!

Oda hizmetlisine tecavüzle suçlanan eski IMF Başkanı Kahn, elektronik kelepçe ile izlendiği evinden, doktora gitmek için çıkarken görüntülendi. Bitkin gözüken Kahn'ın niye doktora gittiği ise bilinmiyor...



ABD'nin New York kentindeki Sofitel isimli otelde oda hizmetlisine tecavüz ettiği iddiasıyla ile suçlanan Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ev hapsini çektiği lüks dairesinden çıkarken görüntülendi. Cuma sabahı yerel saat ile 7.00'de eşi Anne Sinclair ile birlikte polis eskortu eşliğinde doktora giden Strauss-Kahn'ın yorgun yüz ifadesi ile dikkat çekti. Yaklaşık iki saat sonra 14 milyon dolar (22 milyon TL) değerindeki evine dönen eski IMF Başkanı'nın doktora gitme nedeni ise açıklanmadı.

GİZEMLİ BİRİNDEN BALON
Strauss-Kahn'ın, Manhattan'ın Tribeca semtindeki 153 Franklin Sokak'ta ev hapsinde tutulduğu dairesinden çıkmasına yalnızca doktora, mahkemeye ve dini vazifelerini yerine getirmeye gitmesi için izin veriliyor. Strauss-Kahn ayrıca elektronik kelepçeyle izleniyor ve yanında devamlı olarak silahlı güvenlik memuru bulunuyor. Diğer yandan 62 yaşındaki Strauss- Kahn'ın bir de beklenmedik ziyaretçisi vardı. 6 renkli küçük balon ile bir de dev mavi köpekbalığı şeklinde balon taşıyan bir kişi, Kahn'ın evine geldi. Ancak balonlar kapıyı açan kişi tarafından 'Dominique Strauss- Kahn kabul etmiyor' açıklaması ile geri çevrildi. Balonların gönderildği Balon Salonu isimli dükkandan yapılan açıklamada, hediyenin isimsiz biri tarafından eve gönderildiği kaydedildi. Strauss-Kahn, 19 Mayıs'ta eşinin verdiği 1 milyon dolar (1 milyon 600 bin TL) kefaletle serbest bırakıldıktan sonra Mahattan'da adresi açıklanmayan bir eve taşındı. Avukatının 'Müvekkilim bu evde çok sıkıldı' dediği ilk evden ise 25 Mayıs'ta şimdi kaldığı lüks dairesine geçmişti.

Sabah


Geri Dön