27 / 04 / 2024

Su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?

Su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?

Mevcut su aboneliği bulunan bir konut yada işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "isim değişikliği" işlemi yapılabiliyor. Peki, su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?



Su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?

Mevcut su aboneliği bulunan bir konut yada işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "isim değişikliği" işlemi yapılabiliyor.


Yeni abonelik işlemine göre çok daha kısa süreli bir işlem olan su aboneliği isim değişikliği işlemleri, ilden ile farklılık gösterebililiyor İSKİ Su aboneliği isim değişikliği işlemleri şu şekilde sıralanıyor:


Gerekli Belgeler :

TC Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Sayacın güncel işareti

Konut Aboneliğinde 180 TL Teminat Bedeli, İşyeri Aboneliğinde 378 TL Teminat Bedeli

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)


Önemli notlar:

-Abonelik müracaatı yapan kişinin İstanbul ili sınırları içinde NVİ Adres Kayıt Sistemi’ne (İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi) kaydı var ancak abonelik işlemi yapılacak adresten farklı ise; mal sahibi ise tapu fotokopisi kiracı ise kira kontratı fotokopisi gerekmektedir.


- İstanbul ili sınırları içinde NVİ Adres Kayıt Sistemi’ne kaydı bulunmayan kişilerin sözleşme müracaatından önce Nüfus Müdürlükleri’nden NVİ adres kaydını yaptırmaları gerekmektedir.


- Kanuni indirimlerden faydalanmak isteyen şehit, gazi ve engellilerin (engelliliğin % 40 ve üzeri olduğuna dair hastane raporu veya özürlü kimlik belgesi) durumlarını belirten resmi belge sunmaları gerekmektedir.


- Kamu Yararı güden dernek ve vakıfların, ticari işletme olmadıklarına dair resmi belgelerini sunmalarını gerekmektedir.


- İmar Kanunu'nun 31.maddesine göre 26.07.2008 tarihinden sonra inşa edilen yapılar için iskan belgesi (kullanma izin belgesi) gerekmektedir. Bu tarihten sonra inşa edilen ancak İskan belgesi bulunmayan yapılar için ancak tek sayaçtan şantiye suyu aboneliği yapılabilmektedir.


- Tüm işlemler noterden alınacak vekaletname ile başkası adına yapılabilmektedir.


- 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen yerlerden Zorunlu Deprem Sigortası Poliçesi istenir.



İskansız eve su aboneliği alınabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön