30 / 04 / 2024

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

Dolar/TL kuru ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair beklentilerin yükselmesi ile son bir yılın en iyi çıkışına hazırlanıyor.



Dolar, ABD faiz oranlarının daha yüksek kalacağına yönelik artan beklentilerin etkisiyle yatırımcılar dolara yönlendi. Dolar artan talebin etkisiyle son bir yılın en iyi çıkışını yapmaya hazırlanıyor. 

ŞUBATTAN BU YANA EN BÜYÜK KAZANCI ELDE ETTİ

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü beşinci günde de yükselişe geçerek, Şubat 2023 tarihinden bu yana son bir haftada en büyük kazancı elde etti ve Kasımdan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Pazartesi günü ABD perakende satışlarının güçlü bir şekilde açıklanması, geçen hafta şaşırtıcı derecede yüksek ABD enflasyon verilerinin bu yıl Federal Rezerv faiz indirimi bahislerinde önemli bir düşüşü tetiklemesiyle tetiklenen ralliye eklendi. Öte yandan Orta Doğu’daki gerilimin yükselmesi de doları destekleyerek cennet para birimine olan talebin artmasını sağladı.

ŞU ANDA DOLARDAKİ BOĞA TRENDİYLE UĞRAŞMAK ÇOK ZOR!

ING Groep NV döviz stratejisi başkanı Chris Turner bir notunda, “Şu anda dolardaki boğa trendiyle mücadele etmek çok zor,” diye yazdı.

  Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor
FED'İN FAİZ KARARININ PİYASAYA ETKİSİ

Yatırımcılara göre Fed’in Eylül ayında gevşemeye başlayacağı ve yılsonuna kadar faizleri 42 baz puan düşüreceği söyşeniyor, oysa bir hafta önce Temmuz ayında ilk faiz indirimi ve  65 baz puan indirim öngörülüyordu.

Söz konusu bu görüş, Pazartesi günü faizleri düşürmek için aciliyet olmadığını yineleyen Mary Daly de dahil olmak üzere Fed yetkilileri tarafından desteklendi.

ABD'nin güçlü ekonomisi ve kalıcı enflasyonun Fed’in faiz indirimlerini ertelemesini gerektireceği görüşü, Haziranda faiz indirimlerine başlayacağının sinyalini veren Avrupa Merkez Bankası da dahil olmak üzere diğer büyük merkez bankalarıyla bir ayrışma yarattı. Bu durum doları tüm önemli para birimleri karşısında yükseltirken, piyasa oynaklığını da artırdı.

  Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor
SON DAKİKA DOLAR GELİŞMESİ: DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR? 16 NİSAN DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI

Son dakika dolar/TL kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün dolar kuru serbest fiyatı 32,49 liradan işlem görüyor.

Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 600 TL'yi aştı! Altın yatırımcıları bayram etti! 16 Nisan 2024 canlı altın fiyatları

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro kaç TL oldu? 15 Nisan 2024 döviz kurları

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer üstüne basa basa uyardı: Dolar borcu olanlar yandı! Net bu kadar olacak!

Geri Dön