Ekonomi

Şu anda emekli maaşları ne kadar oldu? 2023 ocak zammı sonrası 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı!

2023 asgari ücretin açıklanmasıyla emekliler ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya başladı. İşte detaylar!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklileri ilgilendiren maaş artış oranını açıkladı

Emekli maaşı zammı ile ilgili merak edilen detaylar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklileri ilgilendiren maaş artış oranını açıkladı.

Maaş artış oranı yüzde 25 olduğunu Cumhurbaşkanı açıkladı. Bu durumda emekliler şu anda ne kadar maaşlarını hesaplamaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik yaşı ve maaş hesaplama robotu sayesinde emekli aylığınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Peki “Şu anda emekli maaşları ne kadar oldu? sorusu ile 2023 ocak zammı sonrası 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı hesaplamaya dair ayrıntılar…

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok kritere göre hesaplanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandaşlara sunduğu emeklilik yaşı ve maaş hesaplama robotu sayesinde emekli aylığınızı görebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı oranlar sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştır" şeklinde açıklama yapılmıştı.

T.C. KİMLİK NUMARANIZ İLE MAAŞ SORGULAMASI!

SGK emekli maaşı sorgulama işlemleri: https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ bağlantısına giderek giriş yaptıktan hemen sonra T.C Kimlik Numarası bilginizi girin. SSK Sicil Numarası bilginizi, baba adınızı, nüfusa Kayıtlı olduğunuz ili ve doğum tarihinizi girdikten sonra sorgulama butonuna tıklayıp sonuçlara ulaşabilirsiniz. Prim günü sayısı 3600'den az olan vatandaşların için de emekli aylık bilgisi oluşmayacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ne zaman emekli olurum robotunu kullanarak tablo ile net bir şekilde emekli olacağınız yaşa dair bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz.

Cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve hizmete başlama tarihinizle ilgili alanlarını doğru bir şekilde girin. Maluliyetiniz var mı, erken yaşlanma var mı? bölümlerini evet ya da hayır olarak seçin. SSK prim ödeme gün sayınız, diğer sandıklara ait gün sayınız, askerlik/sanatçı gün sayınız fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız, 3600 günün doldurulduğu tarih, gerekli bilgileri girip GÖNDER tuşuna bastıktan hemen sonra da istenilen bilgiler net bir tablo halinde karşınıza çıkacaktır.

Emekli zammı 2023 ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Ocak farkı ne zaman yatacak?

PTT personel alımı 2023! PTT personel alımı 2023 başvuru şartları nelerdir? 2023 PTT personel alımı ne zaman?