17 / 05 / 2024

Su Faturalarında Dev İndirim: Faturalar Tarihe Karışıyor!

Su Faturalarında Dev İndirim: Faturalar Tarihe Karışıyor!

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni bir kararla birlikte, su faturası ödemelerinde yaşanan zorlukları hafifletmek için önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan müjdeye göre, su faturası ödemelerinde yüzde 50 indirim uygulanacak. Ayrıntılar haberimizde...



Çiftçilerin tarımsal sulama için su kullanımına yönelik alacakları yüzde 50'lik indirimden faydalanabilmeleri için sulama birlikleri veya kooperatifler tarafından işletilen sulama sahalarında tarım yapmaları gerekiyor. Bu destek programı ile çiftçilerin sulama suyu faturalarının yarısı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak, böylece maliyetleri azaltılarak tarım üretimleri desteklenecek.

Tarım sektöründe maliyetlerin düşürülmesi ve rekabet gücünün arttırılması amacıyla alınan su faturasına yüzde 50 destek programı ile çiftçilerin tarımsal üretimleri destekleniyor. Bakanlık tarafından yapılan bu destekle birlikte, çiftçilerin su faturaları yarı yarıya azalacak ve tarımsal üretimleri artacak. Bu uygulama, tarımsal sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak ve çiftçilerin su kullanımını daha ekonomik hale getirecek.


Geri Dön