28 / 04 / 2024

Şubat ayında buna yatırım yapan yaşadı! Tek tek açıklandı, en çok o yatırım aracı kazandırdı!

Şubat ayında buna yatırım yapan yaşadı! Tek tek açıklandı, en çok o yatırım aracı kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı son dakika açıklamasına göre aylık en yüksek reel getiri, Şubat'ta yüzde 8,91 oranlarıyla Borsa İstanbul 100 endeksinde oldu. 



Yatırımcılar Şubat ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan beklenen açıklama geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 9,74, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde de yüzde 8,91 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

TÜİK tarafından paylaşılan detaylara göre Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından  Amerikan Doları yüzde 1,34, külçe altın yüzde 2,33  mevduat faizi (brüt) yüzde 1,01,Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,94 ve Euro yüzde 2,37 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde; Amerikan Doları yüzde 2,09, mevduat faizi (brüt) yüzde 1,76, külçe altın yüzde 3,07, DİBS yüzde 2,68,  ve Euro yüzde 3,11 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Açıklanan rakamlara göre BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,02, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 0,91 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak belirtilirken yine aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiği zaman ise yüzde 1,76, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,50 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı şeklinde açıklandı.

Şubat ayında buna yatırım yapan yaşadı! Tek tek açıklandı, en çok o yatırım aracı kazandırdı!

LİDER KÜLÇE ALTIN OLDU

Altı aylık değerlendirmelere göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiği zaman yüzde 3,38 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak belirtilirken; TÜFE ile indirgendiği zaman da yüzde 4,72 oranında yatırımcısına kaybettirmiştir. Ayrıca paylaşılan detaylara göre yine aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiği zaman yüzde 21,66, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 27,80 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı şeklinde açıklandı.

EN YÜKSEK REEL GETİRİ 


Paylaşılan detaylara göre finansal yatırım araçları yıllık şekilde değerlendirildiği zaman BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiği zaman yüzde 24,45, TÜFE ile indirgendiği zaman da yüzde 9,71 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiği zaman; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 23,29, Euro yüzde 11,66 ve Amerikan Doları yüzde 10,87 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 22,26 ve DİBS yüzde 48,09 oranlarında yatırımcılarına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiği zaman külçe altın yüzde 8,70 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Amerikan Doları yüzde 2,26, mevduat faizi (brüt) yüzde 31,46, Euro yüzde 1,56,  ve DİBS yüzde 54,23 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

 

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Ramazan öncesi marketlerde 38 ürünün fiyatı arttı, sadece 1'inin düştü! Et fiyatlarında yüzde 139 artış oldu!

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön