01 / 05 / 2024

Şubat ayında hastane yatak ücretleri tavan yaptı!

Şubat ayında hastane yatak ücretleri tavan yaptı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra şubat ayında en çok hastane yatak ücretleri artış gösterdi. Fiyatı en çok azalan ürün ise yüzde 18 ile gazyağı oldu.



İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu fiyat artış ve azalışları konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırladığı çalışmayı kamuoyuyla paylaştı. İstanbul Ticaret Odası, şubatta önceki aya göre İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri, oranlarıyla birlikte açıkladı.

Raporda yer alan bilgilere göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’nde yer alan 242 ürünün 142’sinin perakende fiyatı yükselirken, 8 ürünün fiyatı düştü, 92 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Şubat ayında hastane yatak ücretleri tavan yaptı!

EN YÜKSEK ARTIŞ HASTANE ÜCRETLERİNDE

Geride bıraktığımız ay sağlık ve kişisel bakım grubunda bulunan günlük hastane yatak ücreti, yüzde 64,80 ile fiyatı en fazla yükselen ürün olarak dikkat çekti.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; gıda harcamaları yaş, kuru sebze ve meyveler alt grubundan % 54,29 ile salatalık, % 43,83 ile kabak, kültür, eğitim ve eğlence harcamaları grubundan % 38,21 ile maç giriş bilet ücreti, gıda harcamaları yaş, kuru sebze ve meyveler grubundan % 22,98 ile havuç, % 21,88 ile sivri biber, % 20,74 ile domates ve % 20,05 ile maydanoz olarak belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön