27 / 08 / 2024

Sudan’dan Türkler’e 780 bin hektarlık arazi tahsis edildi!

Sudan’dan Türkler’e 780 bin hektarlık arazi tahsis edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki hafta gerçekleştirdiği Afrika turu, Türk işadamları açısından yeni pazarlara giriş için bir öncelik oldu. 




Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre; Sudan'da Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edilirken 12 bin hektarı TİGEM'e olmak üzere Türkler için 780 bin hektarlık alanın tahsisi için yeni bir süreç başladı. 

 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sudan İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, bu alanın işletmeye alınmasıyla birlikte mevcutta Türkiye'nin sahip olduğu tarımsal rekoltenin iki katı üretimin Sudan'da yapılabileceğini de söylerek, ülke ile ticaret hedefi olan 10 milyar doların da rahatlıkla tutturulabileceğini de sözlerine ekledi. 

 

Sudan ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde 12 bin hektarı TİGEM'e olmak üzere toplamda 780 bin hektarlık bir alanın Türk yatırımcının hizmetine sunulacağını da ifade eden Mehmet Ali Korkmaz, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bunu yönlendirecek olursa yağ fabrikalarından iplik fabrikalarına varıncaya kadar Türklerin bölgede yatırımları olacaktır. Büyükelçiliğimiz, TİGEM ve bakanlık burada ortak hareket etmeli" dedi.


 


Geri Dön