29 / 04 / 2024

Şükrü Koçoğlu: Dürüst firmaya proje kredisi verilsin

Şükrü Koçoğlu: Dürüst firmaya proje kredisi verilsin

İNTES Başkanı Koçoğlu, otomotiv sektöründe olduğu gibi inşaat sektöründe de canlılık olabilmesi için KDV indirimi yerine, uygun koşullu proje kredisine ihtiyaç olduğunu söyledi



İnşaat sektörü, işlerin yeniden açılabilmesi için vergi indirimi yerine kredi istiyor. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, 150 metrekare ve üzerindeki konutlar için sağlanan 10 puanlık KDV indiriminin sektörde canlılık sağlayamadığını belirterek, vergi indirimi yerine uygun koşullu proje kredisi istedi.

DÜZGÜN FİRMAYA KREDİ

Sektörü harekete geçirmek için proje kredisine ihtiyaç olduğunu belirten Koçoğlu, önerisini şöyle açıkladı: "Devlet, dürüst çalışan kayıt içinde faaliyet gösteren ve vergisini düzenli veren inşaat firmalarına proje kredisi versin. Böyle bir teşvik, kredi yokluğu nedeniyle işlerini durduran sektörü harekete geçirecek, üretim başlayacak ve istihdam bir anda patlayacaktır. Ben kendi adıma, kredi bulamadığım için baraj inşaatlarını durdurmak zorunda kaldım. Kredi olsa binlerce kişiye iş sağlarım."

IMF KEMER SIKTIRMASIN

Koçoğlu, devletin yatırım ödeneklerinde kesintiye gitmemesi, aksine ödenekleri artırması gerektiğini söyledi. İnşaat sektöründe sağlanacak büyümenin birçok sektörde ivme sağladığı gibi istihdamı direkt olumlu etkilediğini belirten Koçoğlu, IMF ile yapılacak bir anlaşmada kemer sıkma değil, yatırımların artırılması şartının konulmasını istedi.
Bugün


Geri Dön