07 / 05 / 2024

Şükrü Saraçoğlu'na 1 milyon Euro'luk yenileme yapılıyor

Şükrü Saraçoğlu'na 1 milyon Euro'luk yenileme yapılıyor

Stattan Sorumlu Yönetici Ömer Temelli Saracoğlu'nda halen yapılan iyileştirme ve gelecek sezon uygulanacak yeni sistem hakkında bilgiler verdi



Temelli şu açıklamayı yaptı: “Öncelikle yandaki dereden stadın altına su gelmesini önledik. Kış aylarında çimler güneş görmüyor. Kapasitesi 40-50 bin olan tüm statlarda bu sorun var. Hollanda'dan getirdiğimiz aletlerle bu sorunu da halledeceğiz. Ama bu 3 ayı bulabilir. Şu anki sistem 400 bin euroya maloldu ve dünyada 42 statta uygulanıyor. 10-15 gün içinde stat zemininde gözle görülür bir düzelme olacak. Lig bitimi, mayısta alttan ısıtmalı  ve havalandırmalı sisteme geçiş için çalışmalara başlayacağız. Yeni sistemin maliyeti de 1 milyon euroyu bulacak. Artık zeminde sorun yaşanmayacak. Migros ve Türk Telekom tribünlerine de loca yapılacak.”
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Saraçoğlu'nun zemini hastalıklı!  
 
F.Bahçe, üst üste futbolcuların sakatlanmasına sebep olan Şükrü Saracoğ-lu'nun bozuk zeminine çare ararken konunun uzmanı Bora Yenigün, Sarı-Lacivertlilere yol gösterdi. Yenigün, Saracoğlu'nun zemininin hastalıklı olduğunu ve komple kaldırılması gerektiğini savundu. 
 
Fenerbahçe'de geçtiğimiz hafta önce Uğur Boral, ardından Özer Hurmacı ve Diego Lugano, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bozuk zemininde sakatlanmaktan kendini kurtaramadı. Sarı-Lacivertli kulüp, Saracoğlu'nun zeminini tekrar eski haline getirmek için çaba sarf ettiği şu günlerde stadın zeminini İngiliz STR firması ile 2009 UEFA Kupası finaline hazırlayan konunun uzmanı Bora Yenigün, Zaman'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki birçok golf sahasının geliştirmesini yapan Yenigün, Saracoğlu'nun zemininin daha yapım aşamasında yapılan hatalardan dolayı bugünkü hale geldiğini savundu. Yenigün, yaklaşık 7-8 yıl önce Profesyonel Golfçüler Birliği başdanışmanı ve Manchester United'a ait statların bakımından sorumlu Richard Stillwell'i, bu stada kontrole getirdiğini belirterek, "O gün bütün zeminin en az 2 metre kaldırılıp tamamen sterilize edilmesini söylemiştik. Siz hastalıklı zemini dipte tutarsanız yukarısı da uygun koşullar meydana geldiğinde enfekte olur." dedi.

UEFA finali öncesi yapılan zemin çalışmalarının sadece günü kurtarabilecek bir manikürden ibaret olduğunu belirten Yenigün, Saracoğlu Stadı için reçeteyi şöyle yazdı: "Zemin komple kalkmalı. Doğru malzeme ile altyapı oluşturulmalı. İyi bir agronomist (uzman) nezaretinde bu işler yapılmalı. Stadyum uzman gözetimine ve programına 12 ay doğru bakım malzemesi ile teslim edilmeli."

Çimlerin düzelmesi için en az 3 ay gerekiyor

Fenerbahçe'nin stattan sorumlu yöneticisi Ömer Temelli, son dönemde Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bozulan zeminiyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Temelli, statta saha içinde düzenlediği basın toplantısında, Saracoğlu zemini için 3 ana problemin bulunduğunu, bunlardan en önemlisinin sahanın bulunduğu yerin coğrafi konumundan kaynaklandığını belirtti.

Temelli, şöyle konuştu: "Yakınımızda bulunan dere yüzünden stadın altına su gelişini belediyenin yaptığı çalışmalarla durdurduk. Bundan sonra da 2 problem kalıyor. Birincisi sahanın havalandırılması. Bu problemi aşmanın yolu da şu anda sahada uygulanan Hollanda'dan gelen aletler. Çimin kökünün uzamasını ve sahada tutunmasını sağlıyorlar. Bu aletleri getirdik, ancak 1 haftada düzelmiyor. 1-2 aylık, belki de 3 aylık bir süreç. Sezon sonunda ise sahanın alttan ısıtmasını ve havalandırmasını yapacağız." Bu arada PFDK, Diyarbakırspor maçında kırmızı kart gören Mehmet Topuz'a 2 maç ceza verdi.
Behram Kılıç/Zaman


Geri Dön