28 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Türkiye'nin en büyük sektörü inşaat!

Süleyman Çetinsaya: Türkiye'nin en büyük sektörü inşaat!

Türkiye, 30 yılda mahalle arası konut yapan müteahhitlerden, şehirler inşa eden işadamlarının çalıştığı bir yapıya geçti. Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Bizler artık uluslararası dev projelerin yüklenicisi oluyoruz” dedi..



Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü,30 yıl öncesindeki müteahhit algısı ve mahallelerdeki apartman olgusundan kurumsal firmalar bünyesinde hayata geçirilen nitelikli konut projelerine geçiş yaptı. Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya, 30 yılda sektörün kaliteli bir çizgiye oturduğunu belirterek denetlemeler, yasal zorunluluklar ve yaptırımlarla bu kalitenin daha da arttığı ve ülke geneline yayıldığının altını çizdi. Çetinsaya, "Bugün, Türk inşaat sektörü öyle bir noktaya geldi ki; uluslararası alandaki dev kamu projelerinin yükleniciliğinde ön sıralarda yer alıyor. İnşaat sektörünün bu denli güçlü yapısı ekonominin de lokomotif sektörü olmasını sağladı" şeklinde konuştu. Ekonominin geldiği noktada inşaat ve yüzlerce alt sektörünün payının büyük olduğunu dile getiren Çetinsaya, "İnşaat Türkiye'nin en büyük ve güçlü sektörü olarak konumlanacaktır" dedi.


İŞ HACMİ 4 MİLYAR DOLARI BULUYOR


Türkiye'de son dönemde hayal dahi edilemeyen yatırımların yapıldığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, 30 yıl öncesinde geliştirilen projelerin apartman ve küçük iş merkezlerinden ibaret olduğunu söyledi. Süleyman Çetinsaya, "Günümüz Türkiye'sine baktığımızda finansmanı kuvvetli çok sayıda yerli firma görüyoruz. Bu da beraberinde güçlü bir ekonomi getiriyor. 30 yıl öncesinde 15-20 dairelik apartmanlar inşa eden müteahhitler bugün milyar dolarlık, binlerce konutun yer aldığı projelere imza atıyor. Türk müteahhitlerin inanılmaz bir iş hacmi bulunuyor. Artaş İnşaat olarak devam eden projelerimizin toplamı 4 milyar doları buluyor" diye konuştu.


SEKTÖR DÜNYAYI İNŞA EDİYOR


Bugün inşaat sektörünün geldiği noktayı 'takdire şayan' olarak değerlendiren Çetinsaya, Türk şirketlerinin 30 yıl öncesine kıyasla inanılmaz bir yol katettiğinin altını çizdi. "Hatta 15 yıl öncesine döndüğümüzde sektörün bu kadar hızlı ve güçlü bir gelişim kaydedebileceğini tahmin edemezdik" diyen Çetinsaya, sözlerine şöyle devam etti: "Yurtdışında projeler almak ve inşasını yürütmek çok güç. Bizler birçok ülkenin yapamadığı işi gerçekleştiriyoruz. Ortadoğu'dan Rusya'ya, Avrupa'ya kadar birçok yerde Türk müteahhitler, yatırımcıların öncelikli tercihleri arasında yer almaya başladı. Şirketlerin yaptığı başarılı projeler referans oluyor, büyük iş hacmimiz de tercih edilmemizi destekler oldu."


Sabah 30. Yıl eki


Geri Dön