28 / 04 / 2024

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi 26 Ekim’de açılıyor!

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi 26 Ekim’de açılıyor!

Türkiye’nin 55 yıllık siyasi tarihine damgasını vuran 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in yaşamını anlatan, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi 26 Ekim’de resmen açılıyor...



Türkiye’nin 55 yıllık siyasi tarihine damgasını vuran 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaşamını anlatan, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi 26 Ekim’de resmen açılıyor.


Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de bulunan ‘Demirel Külliyesi’ olarak da adlandırılan ‘Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’, 16 bin metrekarelik arazi üzerine tasarlandı. Deneyimli mimarlar tarafından çizilen külliyede, müze dışında cami, namazgah, gasilhane, morg, vakıf merkezi, kafeterya da bulunuyor.




Clinton’dan olumlu yanıt

Müzenin açılışının 26 Ekim’de gerçekleştirileceği öğrenilirken, açılışa dünya liderleri de davet edildi. Ajans32 haber merkezinin edindiği bilgilere göre açılışa Amerika Birleşik Devletleri’nin 42’nci başkanı Bill Clinton da davet edildi.

Resmi olmayan bilgilere göre davete olumlu yanıt veren Clinton’ın 26 Ekim’de Isparta’da olması bekleniyor. Açılışın bir diğer önemli konuğu ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev. İlham Aliyev’in de açılışa katılması bekleniyor.Açılışa ayrıca çeşitli ülkelerden devlet adamlarının da katılacağı ifade ediliyor.



Milliyet 


Geri Dön