28 / 04 / 2024

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Zirvesi sona erdi!

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Zirvesi sona erdi!

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından düzenlenen İnşaat Zirvesi sona erdi. Öğrencilerle buluşan sektör temsilcileri, bilgilerini paylaştı, gençlerin sektöre ilişkin akıllarındaki soruları yanıt verdi.



Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “İnşaat Zirvesi”, sona erdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan “Pembe Baret” etkinliği ile başlayan etkinlik, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde üç gün boyunca devam etti. Öğrencilerle buluşan sektör temsilcileri,  bilgilerini paylaştı,  gençlerin sektöre ilişkin akıllarındaki soruları yanıtladı, mesleklerinde bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacak seminerler verdi.


Etkinlik kapsamında ilk olarak güvenli geleceği inşa edecek olan genç kadın mühendis adayları, “Pembe Baret”lerini takarak “Biz de Varız” mesajını verdi. 2016 yılında SDÜ özelinde 150 Pembe Baret dağıtımı ile başlayan projede, YDA Grup desteğiyle bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındaki 58 kadın milletvekili, 99 üniversitenin Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinde görev alan 477 akademisyen ile öğrenim gören 8.182 kız öğrenciye olmak üzere toplam 10 bin pembe baret dağıtıldı.


Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda Asfalt Müteahhitleri Derneği(ASMÜD) Genel Koordinatörü Gülay Malkoç, SMY PROJE Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Yılmaz; ikinci gününde Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği  Derneği(ZMGD) Yönetim Kurulu Başkanı Feyza Çinicioğlu, KYK Yapı Kimyasalları Pazarlama Lideri Halil Karakulak, Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ruşen Cihat Kılıç, Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Candemir; üçüncü gününde ise Metal Yapı CEO'su Selami Gürel, öğrencilerle bir araya gelerek sektöre ilişkin bilgiler vererek mesleki tecrübelerini anlattı.


Etkinlik sonunda görüşlerini aldığımız konuşmacılar SDÜ’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.


Gülkent Gazetesi


Geri Dön