29 / 04 / 2024

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 1000 kişilik cami yapılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 1000 kişilik cami yapılacak

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, SDÜ Kampüsü'ne içinde sosyal tesisi, otoparkı, kütüphanesi, modern şadırvanı, duş alanları bulunan cami inşa edeceklerini söyledi



Prof. Dr. Baydar, yaptığı açıklamada, yapımı planlanan caminin içinde 1000, avlusunda ise 3 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceğini anlattı. Caminin 17 bin metrekarelik bir alana yapılacağını belirten Prof. Dr. Baydar, "Cami projesinde 4165 metrekarelik sosyal tesis alanı, 2800 metrekarelik yeşil alan, 214 araçlık otopark, bayanlar için 330 metrekarelik alan, kütüphane, modern şadırvan ve duş alanları bulunacak. Isıtma ve havalandırmada da özel bir sistem kullanılacak" dedi. SDÜ Doğu Kampüsü'nde inşa edilecek cami inşaatı tamamlandığında Türkiye'de ilk kez farklı uygulamalara tanıklık edileceğinin altını çizen Baydar, "Anadolu'nun dört bir yanında dokunan seccadeler getirilecek" diye konuştu. Caminin temelini Kurban Bayramı sonunda atacaklarını belirten Rektör, şöyle devam etti:

"Geniş bir vestiyer yapılacak. Camiye ibadet için gelenler, ayakkabısını verip, seccadesini alacak. Vatandaşlar seccadesinin üzerinde namazını kılıp, sonrasında geri teslim edecek. Bu sayede bir anlamda camiye gelenlerin de sağlığını korumuş olacağız. Ayrıca daha hijyenik ortamda ibadet etmek imkanı sağlamış olacağız."
Vatan


Geri Dön