28 / 04 / 2024

Süleyman Varlıbaş: "Yağışlar Seyrantepe'yi etkilemeyecek"

Süleyman Varlıbaş:

Varyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, kar yağışının Seyrantepe Stadyumu inşaatını etkilemeyeceğini söyledi



Seyrantepe Stadyumu'nun inşaatını Uzunlar ile birlikte gerçekleştiren Varyap İnşaat, gündeme gelen iki iddiaya açıklık getirdi. Öncelikle kar yağışının stadyumun 29 Ekim'deki açılışını geciktirmeyeceğini vurgulayan Varyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, stadyumun, UEFA'nın Euro 2016 kriterlerine uygun olup olmadığı yönündeki iddiaları ise, "Esas amaçları şampiyona maçını İstanbul'da oynatmamak. Münih, Arsenal ve Schalke'nin stadları da 2010 kriterlerine, yani Seyrantepe Stadyumu'na göre. Ama, onlar bu kriterler üzerinden değişiklik yapmış. Biz de yapabiliriz, üstelik teslim de gecikmez" dedi. 
  
KAR YAĞIŞI İNŞAATI GECİKTİRMEZ
Galatasaray'ın Seyrantepe Stadyumu'nun inşaatını Uzunlar Grubu ile birlikte gerçekleştiren Varyap İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "2-3 günlük kar yağışı Seyrantepe'de inşaat teslimini etkilemez. Bundan önceki 45 gün boyunca havalar mevsim normallerinin üzerinde gitmişti. Zaten iş planımızın önündeydik. Ayrıca geldiğimiz noktada ağırlıklı olarak atölye çalışması yapıyoruz. Esas işimiz kapalı mekanlarda. Çatının atölye işleriyle uğraşıyoruz. Bunlar kapalı mekanda yapılan çalışmalar. Kar yağışından etkilenmiyor. Tüm konsantrasyonumuz çatıyı zamanında bitirmek" dedi.

Seyrantepe'de resmi açılışın 29 Ekim'de gerçekleştirileceğini hatırlatan Varlıbaş, "Biz en az 1 ay önce işi bitirip TOKİ'ye teslim etmek istiyoruz. Tüm hesap kitabımızı buna göre yapıyoruz" diye konuştu.
 
ŞAMPİYONA MAÇININ İSTANBUL'DA OLMASINI İSTEMİYORLAR
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'EURO 2016 adaylığı' projesi doğrultusunda Seyrantepe Stadyumu hakkında basında çıkan haberlere de değinen Süleyman Varlıbaş, UEFA'nın stadyum kriterlerinde yaptığı değişikliği,
"2016 kriterlerinde esas gaye, şampiyonluk maçını İstanbul'da oynatmamak. Strateji bunun üzerine" sözleriyle yorumladı.

Seyrantepe Stadyumu projelendirilirken 2010 yılı kriterlerine göre projelendirildiğine dikkat çeken Varlıbaş, stadın, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın final maçı oynanacak şekilde hazırlandığını belirtti. Varlıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, ihaleyi o kriterlere göre kazandık. Yani, yarım işi devir aldık. Kriterleri ben ve teknik arkadaşlarım inceledi. Projenin değişmesi kolay değil. Ama istenilen kriterleri uygulamak zor da değil. Münih, Arsenal ve Schalke'nin stadları da 2010 kriterlerine göre. Ama, onlar bu kriterler üzerinden değişiklik yapmış. Biz de gerekirse yapabiliriz. Seyrantepe'nin projesiyle bu 3 stadın projesi aynı."

Varlıbaş, stadın planının 2016 kriterlerine göre revize edilmesinin maliyetleri artıracağını, fakat stadın teslimini geciktirmeyeceğini sözlerine ekledi.
 
TFF, stadın değiştirilebileceği sinyalini vermişti
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kısa bir süre önce, İstanbul'un 'EURO 2016 adaylığı' projesinde yer alan Seyrantepe Stadyumu hakkında, basında çıkan bazı haberlerle ilgili olarak açıklama yapmıştı.

TFF, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Danışman mimari grubumuzun tespit ettiği ve inşaat aşamasında düzeltilebilmesi muhtemel eksiklikler, Seyrantepe projesinin EURO 2016 Avrupa Şampiyonası kriterlerine göre değerlendirilmesinden kaynaklanmaktadır. EURO 2016 kriterleri, şu anda uluslararası düzeydeki bir futbol organizasyonunda aranılan en üst ve nitelikli kriterlerdir. Bu kriterlerin bir kısmında eksiklik olması, söz konusu stadyumun Turkcell Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi müsabakalarına ev sahipliği yapmayacağı anlamına kesinlikle gelmemektedir. Nitekim Seyrantepe Stadyumu'nda, açılıştan itibaren tüm ulusal ve uluslararası maçlar oynanabilecek ve seyirciler en üst düzey konforda maç seyretme imkanına sahip olabilecektir.

İnşaatı devam eden Seyrantepe Stadyumu için belirtilen eksiklikler de bu kapsamda değerlendirilmektedir. EURO 2016 danışman mimari grubunun öngördüğü eksiklikliklerin giderilmesi halinde Seyrantepe Stadı 50 bin kişilik kapasitesiyle 2016 Avrupa Şampiyonası'nın yarı final ya da final maçlarına ev sahipliği yapacak konuma ulaşacaktır' denildi.

Tebernüş Kireçci
 


Geri Dön