08 / 05 / 2024

Sultanahmetin en büyük ihtiyacı kongre merkezi!

Sultanahmetin en büyük ihtiyacı kongre merkezi!

BW Plus The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, son dönemlerde Tarihi Yarımadaya olan kongre ve toplantı talebindeki yüksek ilgiyi kaydederek, "Sultanahmetin en büyük ihtiyacı, bir kongre merkezi yapılmasıdır" dedi



Son yıllarda dünya kongre turizminde yıldızı parlayan İstanbul, yaklaşık 300 şehir arasında, 7.ci sırada bulunuyor. İstanbul, dünya genelindeki kongre turizminde ilk 5 arasında yer almayı hedefliyor.

Kente olan yoğun kongre ve toplantı talebine değinen BW Plus The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, son dönemlerde Tarihi Yarımadaya olan kongre ve toplantı talebindeki yüksek ilgiyi kaydederek, Sultanahmetin en büyük ihtiyacı, bir kongre merkezi yapılmasıdır dedi.

Yedikuledeki Gazhane, kongre merkezine dönüşebilir

Kongre turizmine gelen turistlerin büyük çoğunluğunun, ayrılmadan önce Sultanahmetteki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ettiğini anlatan Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

Toplantı yapacak yabancı şirketler ve organizatörler; hem toplantılarını yapmayı, hem de şehrin yoğun trafiğine girmeden Tarihi Yarımadayı görmeyi istiyorlar. Bu nedenle, Tarihi Yarımadaya bir kongre merkezi gereklidir. Örneğin, Yedikuledeki Gazhanenin bulunduğu alan, Sultanahmet Adliye binası veya başka bir alan, kongre merkezine dönüşebilir. Nitekim Tarihi Yarımada, hem tarihi ve kültürel zenginliği, hem ciddi yatak kapasitesiyle kongrelere ev sahipliği yapmaya hazırdır diye konuştu.

Turizme yönelik residencelere yoğun talep var

Değişen turist profilinin beklentilerine paralel olarak, turizm hizmeti sunan residencelere yoğun talebin olduğunu ifade eden Recep Arifoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

İstanbula, gerek iş, gerek tatil amaçlı gelenlerin konaklama süreleri uzamaya başladı. Özellikle, iş için gelenlerin, 15 gün, 6 ay veya daha uzun konaklama ihtiyacı bulunabiliyor. Özetle, uzun konaklamalarda, otel odası yerine, turizm hizmeti sunan residenceler talep ediliyor. Şuan otellerdeki mevcut odalar; hem iş dünyasının, hem de son dönemlerde Ortadoğu ülkelerinden gelen, aile odası isteyen ve uzun süreli konaklayan Arap turistlerin taleplerini karşılamıyor. Bu nedenle, kent genelinde 5 yıldızlı turizm hizmeti sunan residencelere büyük ihtiyaç bulunuyor. Bir eve ilişkin yemek odası, oturma odası gibi bölümlerin bulunacağı bu residenceler, aynı zamanda otellerdeki gibi resepsiyon, housekeeping gibi hizmetlerin de verildiği bir konsepte işletilmelidir şeklinde konuştu.


Geri Dön