27 / 04 / 2024

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.



Sultangazi Belediyesi, Temmuz'da gecekondu hak sahiplerine tebligatlar göndererek tapu satış sürecinde rayiç bedellerinin belirlenmesi aşamasına gelindiğini açıkladı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, ilk olarak Alibeyköy Barajı'nın üstünde yer alan ve su havzası dışında kalan Gazi Mahallesi ile  Zübeyde Hanım Mahallesi'ne tebligatlar gitti ve 40 yıllık tapu sorunun çözümü için harekete geçildi. 

Fakat belediye tarafından kurulan takdir komisyonunun belirlediği ve kasım ayından itibaren hak sahiplerine tebligatla bildirilmeye başlanan rayiç bedel (bir gayrimenkulün güncel alım-satım değeri)  mahallelilerin mağduriyetine neden oldu. Metrekaresi 2 bin 350 TL olarak belirlenen rayiç bedeli ödemesi mümkün olmayan mahalle sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu içinden çıkılmaz bir hale geldi.

“MÜTEAHHİTLERE YEM OLACAKLAR”

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Avseren, mahallelinin yüksek rayiç bedeli ödeme imkanı olmadığını vurgulayarak,  “Bu durumda mahalleler, iştahı kabaran müteahhitlere yem olacaklar. Belediyeye bir çağrımız var;  makul bir rakam belirlensin, vatandaşa tapusu verilsin” dedi. Avseren “Vatandaşın ekonomik durumu göz önüne alındığında bu bedeli ödemeleri mümkün değil.

Toplamda 1000'in üzerinde gecekondu mevcut. Hepsi bu haktan yararlanamayacak. Bazıları baraj koruma mesafesi içinde kaldığı için kapsam dışı. Rayiç bedelin yüksekliği vatandaşı otomatikman birilerinin önüne atacak. Ödeyemezlerse hisseleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçecek” açıklamasında bulundu.

İstanbul Sultangazi'de mühürlenen evlere geri döndüler!


Geri Dön