03 / 07 / 2024

Sultangazi Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açıldı!

Sultangazi Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açıldı!

İstanbul Sultangazi’ de yapımı tamamlanan, içinde toplantı salonları, sinema, buz pisti ve kütüphane bulunan kültür merkezini açan Başkan Kadir Topbaş’ a vatandaşlar sevgi seli oluşturdu...




İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi’de inşa edilen Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’ni açtı. Vatandaşların sel olup aktığı törene İstanbul Milletvekilleri İbrahim Yiğit, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, salonlara sığmayacak kadar yoğun katılımın kendilerine güç verdiğini belirterek, “Gelip bize verdiğiniz destek ve muhabbet bize çok daha fazla mesuliyet veriyor. Gücümüze güç katıyorsunuz. Daha çok çalışmamız gerektiğini hissediyoruz. Sultangazi’nin yaşam alanlarını geliştirmek adına Cahit Altunay kardeşimizle elele verdik. Önümüzdeki dönemde hizmetin ardır arkası kesilmeyecek inşallah” dedi.


Sadece Sultangazi’ye 690 milyon yatırım…


İBB olarak 32 milyon liraya mal ettikleri Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin Sultangazi Kültür Merkezi’nin toplantı salonları, 5 sinema, buz pisti ve 2 kütüphanesi ile çok modern, güzel tasarımlı bir eser olduğunu anlatan Kadir Topbaş, ilçeye bugüne kadar 690 milyon 277 bin liralık önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.


“Su, altyapı problemlerini bitirdik. İstanbul’un her noktasına doğalgaz götürdük. Şimdi her yere metro, her yerde metro diyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Topbaş, baştan beri yanlış bir proje olduğunu söylediği Edirnekapı-Habipler Tramvayı’nı, Vezneciler Habipler arasında metroya dönüştüreceklerini müjdeledi. Sultangazi’yi çok daha farklı önemsediklerini dile getiren Topbaş, metronun buradan Arnavutköy ve 3. Havalimanına gideceğini kaydeden Topbaş, “Sizler buraya yerleştiğinizde metronun geleceğini hayal edebilir miydiniz? Bizim hizmetlerimizin rüzgarına başkalarının hayalleri bile yetişemez. İnşallah Sultangazi’nin arını bugünden çok daha güzel olacak” dedi.


Sultangazi’ye hayvanların doğal ortamında yaşadığı hayvanat bahçesi sözü


Sultangazi’de medya düzenlemesi, otopark ve kapalı pazar yeri gibi hizmetleri olduğunu hatırlatan Topbaş, Sultangazi’nin komşusu Arnavutköy’e yapılacak 3, havalimanının da bölge için iş, aş ve istihdam demek olduğunun altını çizdi. İBB’nin planlarında olan ve projesini hazırladıkları hayvanat bahçesi için kamulaştırma sıkıntısı yaşadıklarını, ancak sıkıntıları aşıp projeyi yapacaklarını müjdeleyen Topbaş, “Bir hayvansever olarak hayvanlara doğal ortamlı bir hayvanat bahçesi yapacağız. İnsanlar kafeste gezecek, hayvanlar serbest olacak. Hayvanlar doğal ortamında yaşayacak, izlemek isteyenler muhafazalı şekilde burayı gezebilecek. Bunun tersine gönlümü razı olmaz” şeklinde konuştu.


Çok amaçlı kültür merkezi


İstanbul’deki en modern kültür merkezlerinden biri olarak inşa edilen Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde 673 kişi kapasiteli oditoryum, 3 adet çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye ve iş atölyeleri, çocuk kütüphanesi, 346 kişi kapasiteli sinema salonu, 300 metrekarelik buz pisti, iş atölyeleri, halk oyunları salonları, yeme içme alanı, bilardo salonu, çocuk oyun alanı, 2 teras, 53 araçlık kapalı otopark ve 2 bin 500 metrekarelik yeşil alan yer alıyor.


 

İBB






Geri Dön