29 / 04 / 2024

Sultangazi Belediyesi'nin 2016 bütçesi 305 milyon TL!

Sultangazi Belediyesi'nin 2016 bütçesi 305 milyon TL!

Sultangazi Belediye Meclisi, 2016 mali yılı bütçesi ile performans programını onayladı. Sultangazi Belediyesi 2016 yılı bütçesi 305 milyon TL olarak belirlenirken, en büyük pay Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı.




Sultangazi Belediye Meclisi, 2016 mali yılı bütçesi ile performans programını onayladı. Sultangazi Belediyesi 2016 yılı bütçesi 305 milyon TL olarak belirlenirken, en büyük pay Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı. Meclis toplantısında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, hizmetleri vatandaşların ayağına kadar getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi.


Sultangazi Belediyesi,  2016 mali yılı bütçesi ve iki yılın gelir ve gider tahmini ile ilgili teklif, Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Meclisin Ekim ayı olağan toplantısında 2016 yılı tahmini bütçesi 305 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük payı Fen İşleri Müdürlüğü alırken; bunu Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü izledi.


Sultangazi Belediye Meclis Başkanı Hacı Orhan’ın başkanlığında yapılan toplantı grupların bütçe hakkındaki değerlendirmeleriyle başladı.  Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da 2016 mali bütçesi ile belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Meclis toplantısında daha sonra plan ve bütçe komisyonunun hazırladığı 2016 yılı mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Toplantı da 2016 yılı tahmini gider bütçesi 305 milyon TL olarak kabul edildi.


Mecliste yaptığı konuşmada Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bütçedeki ve performanstaki hedeflere ulaştıklarını kaydetti. Başkan Altunay, “Belediye olduğumuz 2009 yılında devraldığımız yarım dönemlik bütçeyle birlikte diğer tüm yıllarda bütçede denklik sağladık. 7 yılda yapılan tüm bütçelerde yüzde 80-90’larda bir gerçekleşme oldu. İlçenin karakteristik, sosyal ve ekonomik yapılarını da göz önüne alarak tüm yatırımlarımızı yarınları hesaba katarak yaptık” diye konuştu.


İlçeye kazandırılan hizmet binaları ile Sultangazililerin ilçe dışına çıkmadan hizmeti yerinde aldıklarını ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi:


“Birkaç muhtarlık binasıyla devraldığımız ilçemizde fiziki mekanlara ihtiyaç vardı. Vatandaşlarımız artık kimlik değiştirmek için başka bir ilçeye gitmek zorunda kalmıyor. Mahalle Hizmet Tesislerimizde verilen hizmetler başta olmak üzere diğer kamu kurumlarının ilçeye gelmesiyle hizmeti vatandaşımızın ayağına götürdük. ”


2016 yılı yatırım bütçesi hakkında da bilgi veren Başkan Altunay, “Bütçemiz yatırım bütçesidir. Yatırımlarımızı aksatılmadan, hız kesilmeden yapılmasını sağlamak ve vatandaşlarımızın hizmete daha kolay ulaşabilmesi için yapılmış bir bütçedir” dedi. 




Sultangazi Belediyesi


Geri Dön