28 / 04 / 2024

Sulukule'deki Haşim İşcan Parkı imara açıldı!

Sulukule'deki Haşim İşcan Parkı imara açıldı!

İstanbul'un yeşil ve park alanlarının imara açılmasına devam ediliyor. Fatih Belediyesi'nin isteği üzerine Sulukule yakınındaki bir park, sağlık tesisi ve zemin altı otopark alanına alındı.




Sulukule bölgesini Romanları sürgüne göndererek villalarla doldururken sağlık tesis alanı ayırmayı düşünmeyen AKP'li Fatih Belediyesi, bölge yakınındaki parka göz koydu. Fatih Belediyesi, Sulukule villalarının yaklaşık 250 metre yakınında bulunan 'Haşim İşcan Parkı'nı, sağlık tesisi alanı ve yer altı otoparkı yapmak için imar planı değişikliği istedi.

 

Teklifini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderen Fatih Belediyesi gerekçesinde, "Sağlık Tesisleri Alanfna ihtiyaç hasıl olduğundan" demekle yetindi. Teklif geçen hafta istanbul Büyükşehir Belediye Meclis gündemine geldi. 


Meclis gündemine alınan İmar Komisyonu raporuna göre, Fatih Belediyesi söz konusu imar değişikliği teklifini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 28 Mayıs 2014 tarihinde gönderdi. Teklife, 30 Mayıs 2014 tarihinde ise "Başkanlık Oluru" alındı. 


PARKIN ADINDAN BAHSEDİLMEDİ 


Söz konusu alan, 2011 tarihli planlarda park alanında olmasına karşın, raporda araziden kadastral boşluk alanı diye söz edilmesi oldukça dikkat çekici. Fatih Belediyesi tarafından dikilmiş 'Haşim îşcaıı Parkı' yazılı tabelası dahi olan yeşil alan için raporda, "Söz konusu kadastral boşluk alanın 281-282-283 parsel sayılı taşınmazlardan terkinli olduğu anlaşılmaktadır" denildi. 


MÜDÜRLÜK UYGUN GÖRMEDİ


 Belediye Meclisi'ne sunulan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü görüşünde de, söz konusu alanın park olarak kullanıldığına dikkat çekildi. 6 Haziran 2014 tarihli Müdürlük görüşünde şöyle denildi: "İstanbul genelinde yeşil alan miktarının korunması ve arttırılması müdürlüğümüz görevlerinden olması, ayrıca mevcutta alanın park olarak da kullanılmasından dolayı değişiklik uygun görülmemektedir." Ancak bütün bunlara karşın, söz konusu parkın yaklaşık yarısının sağlık tesisi akınına alınması oy çokluğu ile kabul edildi. 


Yurt Gazetesi 


Geri Dön