29 / 05 / 2024

Sulukule'nin inşaasında Romanlar çalışacak

Sulukule'nin inşaasında Romanlar çalışacak

Kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki Sulukule'deki inşaatlarda çalışmak için Roman vatandaşlar tercih edilecek



Uluslararası boyutta tartışmalara neden olan Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesi, Roman vatandaşlara iş imkanı sağlayacak. Roman vatandaşlar, eğer isterlerse yeni inşaatlarda çalışabilecek. İş konusundaki bütün öncelikler daha önce bölgede ikamet eden Romanlar'a verilecek.

TOKİ'nin ihale ettiği Sulukule inşaatları için taşeron firmaya Romanlar'a iş imkanı konusunda gereken talimatlar verildi. Moloz temizleme çalışmalarının sürdüğü Sulukule'de, inşaatların birkaç gün içinde başlaması bekleniyor. Sulukule'de 620 evden 576 tanesi yıkıldı. 44 tanesi ise tescilli tarihi eser olduğu için aslına uygun olarak restore edilecek. Ayrıca sokakların eski yapıları da korunacak.

YİNE BURAYA DÖNECEKLER
Yıkılan evlerin sahiplerine, yine aynı bölgede kurulacak olan konutlardan verilecek. Kiracı olarak oturan 433 aile ise Kayabaşı'nda aylık 250 liradan ev sahibi olacak. Bu kişilere ayda şu anda 100'er lira da yardım yapılıyor.

Yeni Sulukule'de, sura yakın olan evler 2, orta kısımlar 3, arkada olanlar da 4 katlı inşaa edilecek. 2 katlı evler villa görünümünde ve 4 daireli olacak. Bölgeye ayrıca kültür merkezi, çarşı ve 44 tane de dükkan yapılacak. Eski esnaf yine buraya yerleşecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in "Türkiye'nin en önemli projesi" dediği inşaatların 2011 Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Belediyeden servis hizmeti
Yaklaşık bin yıl önce bölgeye yerleştirilen Romanlar'ın Sulukule'yi bırakamaması üzerine Fatih Belediyesi servis hizmeti başlattı. Kendilerine sağlanan yeni imkanlara rağmen yürekleri Sulukule'de kalan Romanlar için Fatih Belediyesi her gün Taşoluk'taki konutlari ile Sulukule arasında servis başlattı.

Haberturk

 


Geri Dön