29 / 04 / 2024

Mustafa Baloğlu: Numune Hastanesi 'nin inşaatında sıkıntı var!

Mustafa Baloğlu: Numune Hastanesi 'nin inşaatında sıkıntı var!

Konya 'daki Numune Hastanesi 'nin inşaatında çeşitli sıkıntıların olduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, TOKİ'nin hastanenin projesini feshetmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi




AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, partisin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendirdi. Baloğlu'nun gündeminde inşaatı duran Numune Hastanesi ve yapılması planlanan Şehir Hastanesi vardı. Numune Hastanesi'nin inşaatında yaşanan sıkıntılarla ilgili konuşan Baloğlu, “İhale Yasası'ndan kaynaklanan sıkıntılar var. Bürokrasi, siyasilerin hızına yetişemiyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sağlık Bakanlığı arasında uyumsuzluk vardı. Uyumsuzluk son bulmadı. Firmada sıkıntı meydana geldi.  TOKİ  de ihalenin fesh edilmesi için çalışmalara başladı. Firmada sıkıntı var. Yasal süreç nasıl gelişir bilmiyoruz. Dileğimiz çalışmalar kısa sürede kaldığı yerden devam eder. Numune'de ilerleme olmadı. Firma işi yavaş götürmek gibi bir tutumu oldu. Firma Erzurum'da da bir bölge hastanesinin ihalesini aldı. Erzurum'daki hastaneyi de yarıda bıraktı” dedi. Kamuoyunda çok tartışılan Şehir Hastanesi'nin yeri ile ilgili de konuşan Baloğlu, “Hastanenin yeriyle ilgili çalışma tamamlandı.  Adana  Yolu üzerinde bulunan Bağri Dağdaş Tarım Enstitüsü'nün 1 milyon metrekarelik alanı Şehir Hastanesi için Tarım Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Nihai karar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Arsa devir işleminin ardından hastanenin yapımına başlanacak. Hastanenin ihalesi daha önce bitmiş, sözleşmesi imzalanmıştı” diye konuştu.


2013'TE 850 BİN KİŞİ UÇAĞI KULLANDI

Dış Çevre Yolu'nun 2014 Yatırım Programı'na alınmadığını söyleyen Baloğlu, “Ancak yıl içinde yatırım programına alınabilir. Çevre Yolu'nun uzunluğu 121 kilometre. Yol uzun olunca kamulaştırma işi de zor. Ağır bir yük. Çevre Yolu'nun bir bölümü bu yıl içinde mutlaka yapılacak” dedi. Ulaşım yatırımlarıyla ilgili de konuşan ve “Konya'da Yüksek Hızlı Tren ile bugüne kadar 1 milyon 129 bin yolcu taşındı” diyen Baloğlu, “Uçakla da 2013 yılında 850 bine yakın yolcu taşındı. Havaalanın yeni terminal binasının da yüzde 90'ı tamamlandı. Yeni bina mevcut binanın 5 katı büyüklüğünde. Gar binasıyla ilgili proje çalışması tamamlandı. Ancak kamulaştırmadaki sıkıntılar nedeniyle bazı vatandaşlar yargıya başvurdu. Bu nedenle yeni Gar'ın inşa edilmesi gecikti. Dilerim kısa süre içinde kamulaştırma tamamalanır” açıklamasında bulundu. Yaklaşık 6 aydır hizmet veremeyen 112 Hava Ambulansı ile ilgili de konuşan Baloğlu, ambulansın ihalesinin sona erdiğini, ihalenin yenilenmesi için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Merhaba


Geri Dön