15 / 05 / 2024

Suluova'daki 129 sosyal konut ihaleye çıkıyor!

Suluova'daki 129 sosyal konut ihaleye çıkıyor!

AK Parti Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, yapımı planlanan sosyal konutların ihaleye çıkacağını söyledi. Korkmaz, 2012 Yılında 13 dönüm arsayı sosyal konut yapılması için TOKİ İdaresine teslim edildiğini hatırlattı...




AK Parti Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, yapımı planlanan sosyal konutların ihaleye çıkacağını söyledi. 2012 Yılında 13 dönüm arsayı sosyal konut yapılması için  TOKİ  İdaresine teslim edildiğini hatırlatan Korkmaz, konu hakkında yaptığı açıklamasında; "Sayın Başbakanımız ihtiyaç sahipleriyle ilgili 1+1 şeklindeki sosyal konutların yeterli olamayacağını düşündüğünden tüm Türkiye'de yapılacak olan sosyal konutları 2+1 şekline dönüştürmüş bulunmaktadır. Tüm Türkiye de olduğu gibi Suluova'da da yapılması planlanan sosyal konutlarda 2+1 şeklinde yapılacaktır. Yapılacak konutlara ek olarak çok amaçlı sosyal alanlar eklenmiş olup ayrıca Türkiye'nin 9 bölgesinde yapılması planlanan sosyal konutlarla birlikte Suluova'da yapılacak olan sosyal konutlar asansörlü yapılacak olup bu planlama da ilk defa ülkemizde ve dolayısıyla Suluova'da gerçekleştirilecek ve konutlar asansörlü yapılacaktır. Tüm bu gelişmelerden dolayı daha önce yapılması planlanan sosyal konutların inşasında gecikmeler yaşanmıştır" dedi. 

Daha önce Suluova sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına 2009 yılında 127 adet talep toplandığını belirten Korkmaz; "2011 yılına gelindiğinde bu taleplerin güncellemeleri yapılırken toplam 179 adet talep belirlendi. TOKİ İdaresi sosyal konut alanı için bizden 8 dönüm yer istemesine rağmen biz 13 dönüm arsa teslim etmiştik kendilerine ama konut sayısı belirlenen sayıda sınırlı kalmış olup bize müracaatları olan Yeşil Kartlı ve şartları tutan dar gelirli 179 kişi içinden 129 kişiyi konut sahibi yapacağız. Çok düşük ödeme (ortalama 150-200 tl) kolaylığıyla sağlanarak dar gelirlilerimiz ev sahibi olacaklar." İhale tarihini de açıklayan Korkmaz; "Yapımı planlanan Suluova Sosyal Konutlarının 18 Ağustos 2014 tarihinde ihalesi yapılacak ve devamındaki 500 gün sonunda konutlar teslim alınarak hak sahiplerimize teslim edilecektir. 


Konutlar Pan-Et A.Ş. ile İtfaiye Müdürlüğü arkasındaki elmalık alanda yapılacak olup sosyal konutların Suluova ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum." Korkmaz; "Dar gelirli vatandaşlarımızın nitelikli ev sahibi olacağı sosyal konutların yapımında destek ve katkıları dolayısıyla başta hemşerimiz Başbakan Genel Sekreteri Haluk İpek Bey olmak üzere, Milletvekillerimiz M. Naci Bostancı ile Avni Erdemir'e ve TOKİ İdaresi yetkililerinden hemşerimiz Mustafa Kodaman'a teşekkür ederiz" diye konuştu. 



Amasya Objektif Gazetesi


Geri Dön