28 / 04 / 2024

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 



Sur Yapı’nın yükselen değerleri arasında yer alan Sur Tatil Evleri GYO, halka arz oluyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre gayrimenkul, AVM, perakende ve enerji sektörlerindeki 30 seneyi aşkın uzmanlığıyla Sur Yapı, 9,8 milyar liralık portföy büyüklüğüne sahip olan Sur Tatil Evleri GYO ile sermaye piyasalarına da adım atıyor. 

Paylaşılan detaylara göre Sur Yapı’nın turizm yatırımlarının içerisinde yer aldığı Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzı Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından onaylanmış olan Sur Tatil Evleri GYO için, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde, İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. eş liderliğinde kurulan konsorsiyum aracılığı ile 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde talep toplanacak.  

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

SUR YAPI'NIN YÜKSELEN DEĞERİ


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Sur Yapı’nın gayrimenkul sektöründe sahip olduğu 30 seneyi aşkın deneyimini, perakende ve enerji sektöründeki projelerinden sonra Sur Tatil Evleri GYO’ya taşıdıklarını dile getirerek, “Sur Tatil Evleri GYO, Sur Yapı’nın turizm yatırımlarını içinde bulunduruyor. Diğer sektörlerden farklı olarak Sur Tatil Evleri GYO, mevzuat kaynaklı şekilde sektöre giriş bariyerinin yüksek olması ve bu nedenle rekabetin az olmasıyla benzersiz bir yatırım aracı. Kredi borcunun bulunmaması da bu özelliğini destekliyor. Sur Yapı’nın kıymetli bir iştiraki olması nedeniyle de arkasındaki güçlü marka desteği bulunuyor. Sur Yapı olarak son 5 senede 14 bin konut üreterek insanların konut edinmesine destek olduk. Sur Tatil Evleri GYO, yatırımının tamamlanmasından sonra yüksek nakit fazlası oluşturacak ve bu kaynakta hem yeni projelere hem de finansman ve yatırım durumuna bağlı şekilde temettü dağıtımına imkân verecek’’ dedi. 

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas açıklamasında “Haziran 2023 tarihli değerleme raporuna göre 9,8 milyar lira portföy büyüklüğü olan Sur Tatil Evleri GYO ile portföyümüzü genişleterek yolumuza da halka açık, kurumsal ve sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen bir şirket şeklinde devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

KATILIM ENDEKSİ'NE DAHİL

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı paylarının fiyatı yüzde 20,05 halka arz iskontosu ile 49,18 lira şeklinde belirlendi. Halka arz edilecek olan 45 milyon TL nominal değerli paylarının yüzde 80’i yurtiçi bireysel yatırımcılara ve yüzde 20’lik kısmı da yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Buna göre halka arz büyüklüğü yaklaşık olarak 2,2 milyar TL, halka açıklık oranı ise yüzde 26,87 şeklinde öngörülmekte. Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı payları aynı zamanda Borsa İstanbul’da Katılım Endeksi’ne de dahil edilecek. 

TATİLDEN PARA KAZANMA

Yaptığı açıklamada Sur Tatil Evleri GYO’nun şu anda faaliyet gösteren GYO’lardan farklılaşan bir ürün portföyü ortaya koyduğuna değinen Altan Elmas, “Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, inovatif bir iş modeli geliştirdi. Paylaşım ekonomisi esasıyla geliştirilmiş olan bu model yatırımcısına ömür boyu hesaplı tatil imkânı sağlarken tapulu olması ile satılabiliyor ve kiraya verilebiliyor. Ayrıca tapulu bir yatırım olduğu için nesiller boyu kullanılabilen bu ürün, gayrimenkul özelliğiyle de kendine yapılan yatırımı gün geçtikçe değerlendiriyor” diye konuştu. 

 

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Deprem bölgesinde tam 22 bin konutun daha temeli atıldı!

Son dakika dolar/TL kuru 28,94 TL'den işlem görüyor!


Geri Dön