29 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde tam 22 bin konutun daha temeli atıldı!

Deprem bölgesinde tam 22 bin konutun daha temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Malatya'da gerçekleştirilen törenle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 22 bin yeni konutun daha temeli atıldı.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Malatya'da gerçekleştirilen törenle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde toplamda 22 bin konutun daha temeli atıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen "Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni"ne katılım sağladı.

Paylaşılan detaylara göre deprem bölgesindeki şehirlerin şehir merkezlerinde inşa edilecek olan 22 bin konutun temelinin atıldığı törende Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hazır olan köy evlerinden 8'inin hak sahibine anahtarlarını da teslim etti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bakan Mehmet Özhaseki, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu bir defa daha anımsattı.

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm, altyapı ve üstyapı gerçekleştirirken ülkemizin içinde bulunduğu durumu dikkate alarak çalıştıklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tüm enerjilerini deprem bölgesine ayırdıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden, yaklaşık olarak 18 milyon insanın zarar gördüğünü dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgede ağır hasarlı, yıkılan ya da yıkılacak olan yaklaşık 680 bin civarında bina ve 170 bin civarında iş yerinin bulunduğunu söyledi.

Deprem bölgesinde tam 22 bin konutun daha temeli atıldı!

Deprem bölgesindeki konutların hızla devam ettiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki şunları kaydetti: "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği olarak bugüne kadar 200 binden fazla konutun inşaatına başladık. Bu ay sonundan itibaren 40-50 bin tanesi daha hazır. Konutlarımızı en çok 5 katlı olacak biçimde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yapı İşleri ve Emlak Konut marifetiyle yapmaya başladık. Biz bugün burada temsili şekilde hazırlık yapıyoruz ama şu an 46 bin konutumuz verilebilecek ve oturulabilecek durumda. Her ay 10 bin, 20 bin konutu yaptıkça vatandaşlara teslim edeceğiz. Bunun dışında şehir merkezlerinde 100 bin daha yeni konuta başlayacağız. 22 bin küsurunu Malatya'da inşa ediyoruz. Bunun 13 bin tanesi konut, 8 binden fazlası Bakırcılar Çarşısı ve çevresindeki gibi altlar iş yeri, yukarılar konut olarak yapılacak. Bunların her birini en geç 1 sene içerisinde teslim edeceğiz."

YEREL YÖNETİMLERE DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm yapmak isteyen tüm yerel yönetimlerle işbirliğine her zaman hazır olduklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Özellikle mega kent İstanbul'daki belediyeler için söylüyorum, ne olur gelin sonuna kadar kapımız açık. 'Bizim partimizden ya da değil' demeyin. Eğer dönüşüm yapmak istiyorsanız, elimizden geleni yapacağız. Bir an önce projelerinizi hazırlayın. Mahallelerinizi, çöküntü alanlarınızı siz daha iyi bilirsiniz. Hazırlayıp gelin, biz elimizden ne geliyorsa parti ayrımı yapmaksızın sonuna kadar yanınızda durup, yardım edeceğim."

Açıklamasında denetimlerin daha da sıkılaştırılarak daha güvenli yapılmasını destekleyeceklerine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Artık bizim önümüzde kimse duramaz. Çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme gireceğiz. Şu ana kadar ülkemizde 2 milyon 200 bin konutu değiştirdik. 400 binin inşaatı sürüyor" dedi.

 

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!


Geri Dön