03 / 05 / 2024

Sur Yapı gelecek yıl 6 projede 1.5 milyar dolar ciro yapacak!

Sur Yapı gelecek yıl 6 projede 1.5 milyar dolar ciro yapacak!

Yıl içinde İstanbul ve İzmir’de karma projeler, Anadolu’da 4 ilde enerji yatırımı hedefleyen Sur Yapı, 2 bin konutu satarken yılsonuna kadar gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak halka açılmayı hedefliyor



Yıl içinde İstanbul ve İzmir’de karma projeler, Anadolu’da 4 ilde enerji yatırımı hedefleyen Sur Yapı, 2 bin konutu satarken yılsonuna kadar gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak halka açılmayı hedefliyor

2010 yılında Mahalle İstanbul’u teslim eden, Exen İstanbul ve Adapark projelerinde satışa ve inşaata başlayan Sur Yapı, yeni yıl içinde 2 bin konutluk portföyü ile bir milyar 500 milyon dolarlık ciro hedefliyor. Firmanın son sürprizi ise 2011 yılının son çeyreğinde GYO kurarak halka açılmak.

Firma olarak 2011 yılındaki hedeflerini tutturmak için altı projede çalışmalara devam ettireceklerini ileri süren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, şu an devam eden iki projeleri olduğunu kaydetti. 2011’in ilk çeyreğinde Kağıthane’de AVM inşaatına, Nisan’da Çekmeköy projesine başlayacaklarını ve burada yaklaşık 400 konut ile AVM yapacaklarını belirten Elmas, “2011 ikinci çeyreğinden itibaren ise Bayrampaşa’daki AVM, ofis ve rezidanstan oluşan karma projemiz devreye girecek. İzmir’de de AVM ve rezidans projemiz başlayacak. Bu saydıklarımla birlikte altı projedeki iş hacmi 1.5 milyar dolar olacak” dedi.

Yenilerle proje sayısı altı olacak

Devam eden 6 projede AVM yapımlarına da ağırlık vereceklerini belirten Elmas, “Kâğıthane ve Çamlıca’da AVM’ler yapacağız. Kâğıthane’de bir miktar ofis, dükkân bloğu ve AVM ile ticari alan 40 bin metrekareye çıktı. Çekmeköy, Ümraniye sınırında bir arazi satın almıştık, orada da çalışmalar başlayacağız. Yaklaşık 400 daire ve ticari ünite yapacağız. Önümüzde metro durağı olacak. Nisanda satışa çıkarmak istiyoruz” dedi.

Bayrampaşa’daki projede de AVM ve rezidans yapacaklarını belirten Elmas, İzmir’e de değer katacağına inandığı bir proje kazandıracaklarını söyledi. Modern mimarinin geldiği son noktaya ulaşmak için en ince ayrıntılar üzerinde dahi titizlikle çalışıldığını belirten Elmas, “Denize sıfır ve 45 dönüm arazi üzerinde gerçekleşecek olan projede toplam 121 bin metrekare inşaat yapacağız” diye konuştu.

Projelerde önceliği lokasyona ve dönüşüm projelerine verdiklerini belirten Elmas, “Şehir merkezinde kalmış eski sanayi yapılarını, etrafını dönüştürecek büyüklükte projeler haline getiriyoruz. Böylece kentsel dönüşüme bir nebze destek oluyoruz. Buna en güzel örneklerden biri de İzmir’deki arazimizdir” dedi.

Enerjide de varlar

Dört yeni projeyle birlikte yeni yılın yoğun geçeceğini sinyallerini veren Elmas, bunun dışında enerji yatırımlarına ağırlık vereceklerini altını çizdi. Elmas, yatım yaptıkları kentler olarak Malatya, Adıyaman, Hatay ve Mersin’i gösterdi.

Dünyada global krizin etkilerinin devam ettiğini belirten Elmas, bulara rağmen Türkiye’nin diğerlerinden ayrışarak güçlü toparlanmasını sürdürdüğüne kaydetti. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün üç çeyrek üst üste büyüdüğüne dikkat çeken Elmas, “Büyüme rakamı ortalama yüzde 12’yi geçti. Sektörde özellikle 2010 ikinci yarısından itibaren ciddi bir arz yaşandı. Bu arza karşılık talep de yeterli seviyede oluştu” dedi.

Sur sözlerin şöyle sürdürdü; “IMF raporunda Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH), bu yıl yüzde 8'i geçmesi, beklenen büyümeyle birlikte, kriz öncesi seviyesini rahat bir aralıkla geçeceği ifade edilerek, bu noktada Türkiye'nin Avrupa'da bu dönüm noktasını başaracak birkaç ülkeden biri olduğu kaydedildi. Bu durum tabi ki ekonominin her katmanında hissedilir sonuçlar doğuracaktır.”

2011 yılı piyasaları için önemli değişiklikler olmayacağını ve sürpriz gelişmeler yaşanmadıkça olumsuz etkilerin doğmayacağını söyleyen Elmas, “Gayrimenkul sektöründe markalaşmaya verilen önemin günden güne artıyor. Bu tür proje sayısının artacağını ve 2011 yılının da, sektörümüz açısından hareketli bir yıl olacağını düşünüyorum.”diye konuştu.


Geri Dön