Genel

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu yenilenir mi? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir? şeklinde sorulan sorular yanıtlarını arıyor.

İşte Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir? sorularının yanıtları…

SÜRELİ ENGELLİ RAPORU NEDİR?

Süreli Engelli Raporunun ne olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu rapor, devlet ve yasaların yönetmelikler ile almış olduğu kararlar doğrultusunda resmi bir sağlık kurul raporu türüdür. Ruhsal, Psikolojik ya da Fiziksel kaybı olan vatandaşların, engelli raporu almak için tam donanımlı devlet hastanelerin sağlık kurullarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kişinin sahip olduğu hastalık zaman geçtikçe iyileşiyor veya yeni tedavi yöntemleri ortaya çıkabilir veya hastalığın şiddeti zamanla azalıyor olabilir. Bu şekilde bir hastalığa sahip olmanız durumunda doktorlar size Süresiz Engelli Raporu vermezler bunun yerine Süreli Engelli Raporu verilir.

Süreli Engelli Raporları ise, üzerinde tersi belirtilmediği müddetçe genellikle 2 sene geçerliliği olan engelli raporlarına denilmektedir. Bu sürenin sona ermesi ile beraber engelli raporun da bir geçerliliği kalmamaktadır. Süreli engelli raporunu uzatmak isteyen bireyler, tıpkı ilk başvurusundaki süreçleri yenileyerek sıfırdan bir engelli sağlık raporu almak durumundadırlar. Eğer birey, engelli raporu yenileme başvurusunda bulunmaz veya bulunduğunda da %40’ın altında bir orana sahip olursa artık engelli sayılmayacak ve tüm engelli haklarından yararlanamayacaktır. Eski engelli raporunun da süresi dolması nedeniyle bir geçerliliği kalmaz.

SÜRELİ ENGELLİ RAPORU NASIL YENİLENİR?

Süreli engelli raporu yenileme işlemi için rapor süresi dolan vatandaşların, yeni engelli raporu alması gerekmektedir. Rapor yenileme işlemi için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Engelli kişinin hak kaybı yaşamaması için zamanı gelince engelli raporunu yenilemelidir.

Engelli birey veya birinci derece yakın akrabası tarafından engelli raporu yenileme işlemi başlatılır. Rapor yenileme işleminin ilk adımı sağlık kurulu bölümünden alınan engelli raporu yenileme başvuru formu doldurulur.  Formun eksiksiz şekilde doldurulması ile beraber engelli raporu alacak kişinin kimlik bilgisi ve 5 adet vesikalık fotoğrafı teslim etmelidir. Süresi dolan engelli raporu yenilemek için öncelikle kişinin bağlı olduğu il veya ilçe sınırlarında yer alan sağlık müdürlüklerine giderek, engelli raporu yenileme dilekçesi doldurmalı ve başvuru dilekçesi ile gerekli evrakları teslimi sonrası, inceleme aşamasına geçilmelidir. Gerekli inceleme sonrası onay verilmesi durumunda engelli sağlık raporu yenileme işlemleri başlamış olur.

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi?