27 / 04 / 2024

Süreyya Ayhan'ın Çankırıdaki heykeli kaldırıldı!

Süreyya Ayhan'ın Çankırıdaki heykeli kaldırıldı!

Avrupa Şampiyonluğu başta olmak üzre birçok başarıya imza attıktan sonra özel hayatı ile gündeme gelen ve doping skandalıyla pistlerden uzaklaşan Süreyya Ayhan Kopun 2003 yılında Çankırı İstasyon Meydanına dikilen heykeli kaldırıldı



Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kopun memleketi Çankırıda 2003 yılında yapılan heykeli kaldırıldı.

Avrupa Şampiyonluğu başta olmak üzre birçok başarıya imza attıktan sonra özel hayatı ile gündeme gelen ve doping skandalıyla pistlerden uzaklaşan Süreyya Ayhan Kopun 2003 yılında Çankırı İstasyon Meydanına dikilen heykeli, yıprandığı ve bakımsız kaldığı gerekçesiyle belediye meclisi kararı ile kaldırılarak, belediyenin asfalt şantiyesindeki deposuna konuldu. Fen İşleri Müdürlüğünün teklif yazısı üzerine konuyu görüşen Belediye Meclisi, heykelin alt kaidesinin kırılmış, üst kısmının da deforme olması ve bu hali ile tamir ve bakımının mümkün olmaması, kötü bir görünüm sergilemesi nedeniyle kaldırılmasını oy birliği ile kararlaştırdı.

Halk isterse güzelini yaparız

BELEDİYE Başkanı AK Partili İrfan Dinç, geçmiş yıllarda yapılan heykelin ciddi şekilde yıprandığını belirterek, Heykel çok yıpranmıştı. Heykelin Süreyya Ayhana benzemediği de zaten belirgin bir halde idi. Çirkin bir görünüm vardı. Şayet halkımızdan bu heykelin yeniden yapılması ile ilgili yoğun bir talep gelirse daha güzelini yaptırabiliriz dedi.
Hürriyet


Geri Dön