28 / 07 / 2024

Suriye, Dedeman otellerine Ortadoğu kapısını açtı

Suriye, Dedeman otellerine Ortadoğu kapısını açtı

Yerli otel zinciri Dedeman grubu, Suriye'de açtığı üç otelin ardından Ortadoğu ülkelerinin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


2010 yılının ilkbahar aylarında İran'da bir Dedeman açmaya hazırlanan grup, Suudi Arabistan, Irak, Libya ve Ürdün'den teklifler alıyor. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Tamer Yörükoğlu, "Irak'ta iki otel için görüşmeye başladık" dedi.

Suriye'deki üç otelin ardından bölge ülkelerinden teklifler geldiğini söyleyen Yörükoğlu, şu anda grubun 22 oteli olduğunu anımsatarak, "Suriye bize Ortadoğu kapılarını açtı. 50'nci yılımızda 50 otele ulaşma hedefimiz sürüyor. Buna göre, yurtdışında 15 otel açmayı düşünüyorduk. Azerbaycan ve İran'da inşaatı süren oteller de eklendiğinde sayı 9 oldu. Görünen o ki yurtdışında sayı, 15'i geçecek" dedi.

İki yılda 5 otel
Dedeman zincirine önümüzdeki iki yılda 5 otel katacaklarını, İran'daki otelin yanı sıra Zonguldak, İstanbul Bostancı, Yozgat ve Azerbaycan Bakü otellerinin ekleneceğini kaydeden Yörükoğlu, 7 mevcut otelde de yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İran'ın Şiraz kentinde yatırımı devam eden otelin özel önemi olduğunu dile getiren Yörükoğlu, "30 yıl sonra burada ilk defa yabancı bir grup otel açıyor. Biz işletmeciyiz. İran'da yaşayan bir ABD'li tarafından 30 milyon dolar yatırımla yapılıyor. Otelin yanında alışveriş merkezi de var" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dedeman, Irak'ta iki yatırımcıyla otel açmak için görüşüyor
  
Dedeman ile Suriye pazarına girdikten sonra, Ortadoğu'da pek çok yatırımcıdan teklif aldıklarını söyleyen Kamer Yürükoğlu, 'Irak'ta 2 otel için görüşmelerimiz sürüyor. 30 yıldan sonra İran'a giren ilk yabancı marka da Dedeman olacak' dedi

7 ülkede 20 şehirde, 22 otelle faaliyet gösteren Dedeman Hotels & Resorts, 50'nci yılında 50 otel hedefi çerçevesinde yatırımlarına hız verdi. Bu yıl Suriye'de   3 otel birden açan grubun, bu otellerin açılışıyla birlikte Ortadoğu'da talep patlaması ile karşılaştığı belirtildi. Dedeman Hotels & Resorts Genel Müdürü Tamer Yürük- oğlu, 'Suriye'deki otellerimiz açıldıktan sonra Ortadoğu'da birçok yatırımcıdan teklif aldık. Firmalar otellerini Müslüman bir firmanın işletmesini tercih ediyorlar. Türk işadamlarının bu ülkelerde iş yapması da önemli bir avantaj' diye konuştu.

İRAN'DA İLK YABANCI ZİNCİR
Ekonomik krizden dolayı bazı projelerinde 3-8 aylık gecikmeler olabileceğini ancak, yatırımları durdurmayı hiç düşünmediklerini anlatan Yürükoğlu, 'Suudi Arabistan, Libya, Ürdün ve Irak'tan bize gelen talepler var. Şu anda Irak'ta  2 otel yatırımı için 2 farklı yatırımcıyla görüşüyoruz' dedi. İran Shiraz'da da Amerikalı bir yatırımcı tarafından 30 milyon dolar yatırımla yapılmakta olan oteli Dedeman'ın işleteceğini hatırlatan Yürük- oğlu, 'Şah döneminden sonra yani 30 yıllık bir dönem sonrasında İran'a ilk defa yabancı bir otel zinciri gidiyor. O da Dedeman' diye konuştu.

Bayramda 2 güne 1 bedava
RAMAZAN ayının otel piyasası açısından durgun geçtiğini, toplantı ve organizasyonlarda yüzde 25-30 düşüş olduğunu anlatan Yürükoğlu, 'Ramazan'ın yaz dönemine gelmesi otelcileri çok olumsuz etkiledi.  Bodrum ve Antalya'da ciddi düşüşler var. Bir şeyler yapılmazsa, önümüzdeki yaz sezonunda çok ciddi sıkıntılar olacak' dedi. Yürükoğlu, bayramda 2 gece Dedeman'da kalana istedikleri bir Dedeman'da   1 gece hediye edeceklerini ekledi.

Ciroda yüzde 60 artış olacak
2009'UN sektör için zor bir yıl olduğunu anlatan Yürükoğlu, 2008'i 124 milyon TL ile tamamladıklarını, 2009'da ise cironun yüzde 60 artacağını ifade etti. Bu artışın işlerin daha iyi olmasından değil, yeni açılan otellerden kaynaklandığını vurgulayan Yürükoğlu, 2010'a dair beklentilerinin ise daha pozitif olduğunu belirterek, '2009'dan kötü olmayacak, ama 2008'in çok altında kalacaktır' diye ekledi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Suriye'deki oteller Dedeman'a Ortadoğu'nun kapısını açtı

Suriye'de Şam, Halep ve Palmira'da 3 otelin işletmeciliğini alan Dedeman Hotels&Resorts'a Ortadoğu kapıları açıldı. İran'ın Shiraz kentinde 2 yıl içinde bir otel açmaya hazırlanan grubun Ortadoğu'da yeni oteller için görüşmeleri sürüyor. Dedeman Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Tamer Yörükoğlu, "Irak'ta iki otel için görüşmelerimiz devam ediyor. Suudi Arabistan, Ürdün, Libya'dan yatırımcılar işletmeci olmamız için talepte bulunuyor. Suriye'deki işletmeciliğimiz bize Ortadoğu kapısını açtı" dedi.
Vatan


Geri Dön