29 / 04 / 2024

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.



Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin de verdiği destekle "Çadırdan Eve" yardım kampanyası dahilinde Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek. Söz konusu projes için protokol imzalandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Gaziantep'te bir otelde gerçekleştirilen imza töreninde önemli açıklamalar yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırlı bir işe şahitlik ettikleri için sevinçli olduklarını dile getirdi. 

Suriye de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Gül konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Bir taraftan Suriye'de buna ihtiyacı olan kişiler, bir tarafta Filistin'de buna ekonomik anlamda destek veren hayırseverler. Türkiye ise buna lojistik anlamda destek verecek. Bir kardeşler topluluğu var. Orada yaşayan kardeşlerimiz çadırlardan yerleşik konutlara geçti. Bin 500 konut yapıldı daha önce. Şimdi 4 bin 500 konut daha yaparak çıtayı bir üst basamağa çıkaracağız. Özellikle alt ve üst yapı, sosyal hayat anlamında her şey planlanmış bu projede. Toplam 25 bin insanın yaşayacağı bölgede güvenlik, sağlık, fırın, gibi bütün ihtiyaçlar planlanmış, bu açıdan örnek bir proje. Bu projenin gerçekleşmesi için yapmamız gereken ne varsa bunun için çalışacağız."

ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit İsaoğlu da konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "İnsanların çektiği sıkıntıyı ve yaşam zorluğunu ortadan kaldırmak için ve bu insanlara yardım eli uzatmak için burada bulunuyoruz. Binlerce insan Suriye'de çadırda yatıyor. Biz basında görünmek için değil gerçekten sadece insani olarak buradayız. Bu bir hak davasıdır. Hayırlı iş için toplandık çünkü."

Hayata geçirilecek olan konutlardan 4 bin tanesi Fırat Kalkanı Harekatı, 500 tanesi de İdlib bölgesine inşa edilecek.
 

MÜSİAD'dan İdlib'e kalıcı konut müjdesi!


Geri Dön