02 / 05 / 2024

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), bir ilde daha hayata geçti. Sistem, egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek. Araçlarının ölçümlerini yaptırmayan sürücülere ise sistem üzerinden oluşturulan bir tutanakla 2 bin 815 lira ceza kesilebiliyor.



Sivas’ta kontrol noktalarına belirli aralıklarla yerleştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, araç trafiğinden kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla 81 ilde uygulamaya konulan EGEDES,  seyir halindeki araçların egzoz gazı emisyonlarının yapılıp yapılmadığını saniyeler içinde tespit ediyor ve sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturuyor.

 Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

ŞU AN İÇİN İDARİ YAPTIRIM UYGULANMIYOR

Söz konusu sistem, Sivas'ta da belirli aralıklarla kentin çevre illere bağlanmasını sağlayan kara yollarındaki kontrol noktalarında kullanılmaya başlandı. Sivas-Erzincan kara yolu üzerindeki kontrol noktasında EGEDES ile gerçekleştirilen denetimleri inceleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü şube müdürlerinden çevre mühendisi İbrahim Kaya, ulaşım kaynaklı hava kirliliğine dikkat çekti. Çevre Mühendisi Kaya, soluduğumuz havayı kirleten en önemli kaynaklardan biri araçların sebep olduğu egzoz gazı emisyonlarının olduğunu belirterek, “Bu sebepten bakanlığımız insan sağlığı için hayati önem taşıyan bu durumu göz önüne aldı ve Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi'ni 81 ilde uygulamaya geçirmiştir" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön