18 / 05 / 2024

Susurluk Belediyesi'nden 29 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Susurluk Belediyesi'nden 29 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Balıkesir İli Susurluk Belediye Başkanlığı, Balıkesir Sultaniye Mahallesi'nde yer alan taşınmaz için kiralama ihalesi düzenliyor. 



Balıkesir İli Susurluk Belediye Başkanlığı, Balıkesir Sultaniye Mahallesi'nde yer alan taşınmaz için kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. Aylık kira bedelinin 66 bin 170 lira olarak belirlendiği taşınmazın ihalesi 22 Mart tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Söz konusu taşınmazda en az 1.000 metrekare Ticarethane (Dinlenme Tesisi ve İşyerleri) ve En Az 30 Odalı Konaklama Tesisi (Otel) yapılmak üzere taşınmazların 29 yıllığına sınırlı ayni hak tesis edilerek kiralanması işi ihale edilecek.


TAŞINMAZLARIN 29 YILLIĞINA SINIRLI AYNİ HAK TESİS EDİLEREK
KİRALANMASI İŞİ İHALE EDİLECEKTİR

Balıkesir İli Susurluk Belediye Başkanlığından:
Sultaniye Mahallesi 279 Ada 7 Parselde Bulunan Alana Akaryakıt ve LPG Satış Tesisi ile Birlikte İdari Bina ve Market Yapımı ve 279 Ada 8 Parselde Bulunan Ticaret Alanına En Az 1000 m² Ticarethane (Dinlenme Tesisi ve İşyerleri) ve En Az 30 Odalı Konaklama Tesisi (Otel) Yapılmak Üzere Taşınmazların 29 Yıllığına Sınırlı Ayni Hak Tesis Edilerek Kiralanması işi ihale edilecektir.
1-İdarenin
a) Adresi : Susurluk Belediye Başkanlığı BALIKESİR
b) Telefon ve faks numarası : 0 266 865 19 10 - 0 266 865 10 37
2-İhale konusu işin 

Susurluk Belediyesi nden 29 yıllığına kiralık gayrimenkul!

3-İhalenin
a) Yapılacağı yer : Susurluk Belediyesi Toplantı Salonu
b) Usulü : 2886 sayılı Kanunun 45. md. Açık teklif usulü
4-İhaleye katılmak için istenen belgeler
4.1. İkametgâh ilmühaberi,
4.2. Nüfus cüzdan sureti,
4.3. Belediyeden alınacak olan Taahhütname ve Yer Görme Belgesi,
4.4. Belediyeye borcu olmadığını gösterir belediyeden alınacak Borcu Yoktur Belgesi,
4.5. İhale dokümanı alındı makbuzu,
4.6. Geçici Teminat makbuzu.
4.7. Vekâleten katılınıyorsa noter tasdikli vekâletname.
4.8. Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf Sanatkârlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge.
4.8.1. Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge,
4.8.2. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğinin idare merkezinin bulunduğu yer Mahkemesinde veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan veya benzeri makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.

Susurluk Belediyesi nden 29 yıllığına kiralık gayrimenkul!

4.9. İmza sirkülerinin verilmesi
4.9.1. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)
4.9.2. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin a ve b fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge
4.10. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ihale dosyası eklerindeki örneğine uygun olarak ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesini vermesi (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesini şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar.)
4.11. 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 8. maddesi hükmü kapsamında yer alan gerçek kişiler ihaleye katılamazlar.
5- İstekliler, şartnamede yazılı belgeleri eksiksiz vermek zorundadır. Belgeleri eksik olanlar ihaleye katılamazlar.
6- Kira ve sınırlı ayni hak süresi 29 yıldır. Belirtilmiş olan uygulama projeleriyle beraber, yer teslim tarihinden en geç 180 gün içerisinde ruhsat başvurusunda bulunacak, ruhsat tarihinden itibaren en geç 720 gün içerisinde inşaat bitirilerek idaremize yapı kullanma izin belgesi için başvuruda bulunulacaktır.
7- İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle 1 yıllık ihale bedeli üzerinden hesaplanmak sureti ile % 6 oranında Kesin Teminat alınarak sözleşme imzalanacaktır.
8- Akaryakıt ve LPG Satış Tesisi İle birlikte İdari Bina ve Market yapımı ve Ticaret Alanına En Az 1000 m² Ticarethane (Dinlenme Tesisi ve İşyerleri) ve en az 30 Odalı Konaklama Tesisi (Otel) yapılmak üzere kiraya verilen taşınmazların ilk bir yıllık kira bedeli sözleşme imzalanması ile birlikte peşin, sonraki yıllara ait kira bedeli aylık olarak Belediye'ye peşin olarak yatırılacaktır. 
9- Teklifler, 21/03/2022 tarih ve 16:00’ ye kadar Susurluk Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtası ile de gönderilebilir.
10- İhale dokümanı Susurluk Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü adresinde görülebilir ve 1.000,00.-TL (Bin lira) karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
11- İhale Komisyonu, 2886 sayılı Kanunun 29. maddesi gereğince ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan olunur. 


Geri Dön