28 / 05 / 2024

ŞUTEM Ş.Urfa'da Emlak MYO kurulmasını istiyor!

ŞUTEM Ş.Urfa'da Emlak MYO kurulmasını istiyor!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (Şutem) yönetim kurulu Harran Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti



Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (Şutem) Şanlıurfa'da eğitime katkı sağlaması ve mesleki kuralların üniversite seviyesinde öğrenilerek profesyonelleşmesine katkıda bulundukları için Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Görüşmede “Emlak ve Emlak Yönetimi” bölümünün Urfa'da açılması ile ilgili konuları gündeme geldi.
Görüşmede ŞUTEM Başkanı Gökhan Gökmen gayrimenkul konusunda yetişmiş eleman açığı olduğunu belirterek, “Ülke eğitimine katkıda bulunmak amacıyla, sınırlı olan ve miktarı arttırılamayan toprağa ilişkin olarak yapılacak tarımsal arazi üretimi ve düzenlemesi gerekiyor. Kırsal ve kentsel alanlarda arsa üretimi ve düzenlemesi gibi toprak düzenleme çalışmalarının projelendirilmesinde ve uygulamasında görev alabilecek elemanlara ihtiyaç duyuluyor” dedi.
Taşınmazların değerlemesine altlık teşkil edecek konum ve yükseklik gibi teknik bilgilerinde verilecek eğitimlerde mutlaka yer alması gerektiğini söyleyen Gökmen, “Meslek yüksek okullarını bitiren öğrenciler topoğrafik verilerin ölçümünü yapıp değerlendirebilmeli, her türlü taşınmazın değerlemesini yapabilmeli ve taşınmazın yönetimini gerçekleştirebilmelidir. Bu konuda kırılma noktasını oluşturan gayrimenkul alım-satımı ve pazarlanması ve taşınmazın hukuki durumu gibi konularda da bilgi sahibi olmalıdır. Kısaca bu özelliklere sahip olan ara elemanları yetiştirecek emlak ve emlak yönetimi bölümünün açılmasını kentimizin tek üniversitesinden talep etmekteyiz'' dedi. 
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu'da emlak konusunda Urfa'da gerçekten bir üniversite seviyesinde eğitim verecek bir bölüme ihtiyaç olduğunu vurgulayarak YÖK'e müracaat edileceğini ve “Emlak ve Emlak Yönetimi” bölümünün açılabileceğini dile getirdi.
Rektör Prof. Mutlu yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Emlak ve Emlak Yönetimi programının amacı, emlak sektörünün ihtiyaç duyduğu, gayrimenkul pazarlanması, yönetilmesi ve hizmet danışmanlığı yapacak elemanlar yetiştirilmesidir. Bu programda öğrencilerin mesleğin temel becerilerine sahip olmasının yanında, bir yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen, girişimci, kişilik sahibi elemanlar olarak yetiştirilmesi sektöre büyük fayda sağlayacaktır. Bu program sadece teorik bilgiler değil, bunun yanında uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir. Türkiye de ilk kez bir emlak odasının böyle bir müracaatı oldu. Bu girişimde Şanlıurfa'daki siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarından, belediyeden, mülki amirlerden ve yetkililerden bu konuya önem vermelerini istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Geri Dön