30 / 04 / 2024

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Suudi Arabistan'da bakanlık istihdamı ve verimi artırmak için çalışma sistemini incelediklerini ve gözden geçirdiklerini açıkladı. BAE’den sonra bu ülkede de hafta sonu tatili 3 güne çıkabilir.



Suudi Arabistan’da Al Madina yerel gazetesisi haberine göre, Suudi Arabistan İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı hafta sonu tatilini 3 güne çıkarmayı düşünüyor. Gelen bir soruya cevaben bakanlık, istihdamı artırmak, piyasayı yerel ve uluslararası yatırımlar için daha cazip hale getirmek için sistem üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Arap ülkeleri arasında iki günlük tatil sistemini değiştiren ilk ülke olmuştu. BAE hükümeti, 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde, pazartesiden perşembeye iş günlerinin sabah 7:30'da başlayıp öğleden sonra 3:30'da sona erdiği ve Cuma günü de çalışma saatlerinin sabah 7:30'dan öğlen 12'ye kadar olduğu 4,5 günlük yeni bir çalışma sistemini uygulamaya koymuştu.

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Bu arada Umman'ın da üç günlük bir hafta sonu uygulamasını düşündüğü ileri sürülüyor. Çalışma Bakanlığı'ndan bir yetkili, bu konudaki kararın Bakanlar Kurulu'nun yetki alanına girdiğini ve bu önerinin incelenip tartışılacağını açıkladı.

DİĞER ÜLKELERDE HAFTA TATİLLERİ NASIL UYGULANIYOR

İran’da hafta tatili perşembe ve cuma günü. Katar, Umman, Libya, Kuveyt ve Suudi Arabistan’da haftalık tatil cuma günü olarak uygulanıyor. İsrail ve Ürdün’de ise hafta tatili cuma ve cumartesi günleri yapılıyor.

Ülkelerin çalışma saatleri ve gün sayıları değişiklik gösteriyor. Haftada 4 gün çalışma sistemi test aşamasında olan ülkeler şöyle:

1: Belçika

2: İzlanda

3: Finlandiya

4: Danimarka

5: Japonya

6: Yeni Zelanda

7: İspanya

Resmi tatilde 18 günlük resmi tatil ile birinci sırada Slovakya geliyor. Türkiye (16) ikinci, İsveç (14) üçüncü, İspanya (13) dördüncü, İtalya (12) beşinci sırada gün resmi tatil sayısı ile en çok resmi tatil yapan ülkeler arasında geliyor.

 


Geri Dön