17 / 05 / 2024

Süzer Grup'un arazisine Ritz ya da Marriott yapılabilir!

Süzer Grup'un arazisine Ritz ya da Marriott yapılabilir!

Gıda  perakendesi, enerji, turizm ve finans olmak üzere 4 sektörde büyümeye odaklanan Süzer Grubu, 2011"i enerjide atılım yılı ilan etti



Enerji sektöründe Bahçeşehir"de dağıtım yapan ve Türkiye"nin ilk özel gaz dağıtım şirketi olan Bagdaş"la varolan Süzer Grubu, 2011"de Akdeniz"de ilk aşamada 135 megawatt kapasiteyle termik santral yatırımını hayata geçirecek. Bunun için 135 milyon euroluk yatırım öngören grup, kapasitenin 300 megawatt"a kadar ulaşması planı nedeniyle yatırımını 300 milyon euroya kadar yükseltecek.

Süzer Grubu"nun 1 milyar TL"lik aktif büyüklüğe ulaştığına, 2010"da toplamda yüzde 20 büyüdüğüne, 2011"de ise yüzde 25 büyüme öngördüğüne dikkat çeken Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, œEnerji projelerimiz aktif hale geldiğinde büyümemiz daha da artacak. Enerjide ciddi bir büyüme isteğimiz var. Termik santralın dışında dağıtım ve doğalgaz projeleriyle de ilgileniyoruz dedi.

Yeni bir marka gündemimizde

Bu yıl gıda perakendeciliğinde ve finansta ciddi büyüme rakamlarını yakaladıklarını, factoring ve leasing alanlarında faaliyet gösterdikleri finansta büyüme oranlarının yüzde 80, gıda perakendeciliğinde ise yüzde 25 olduğunu aktaran Süzer, œ2011"de de aynı şekilde enerjinin yanı sıra finansta ve gıda perakendeciliğinde de büyümeyi planlıyoruz. Gıdada 20 milyon dolarlık yatırımı bütçeledik. KFC, Pizza Hut ve Pizza Hut Delivery markalarımızla restoran sayımız 101"e ulaşıyor. 2011"de 35 yeni restoran açacağız. 4"üncü bir fast food markası da gündemimizde diye konuştu.

Boğaz"daki arazimizde Ritz ya da Marriott olacak

TURİZMDEKİ yatırımları Ritz Carlton"da yıl genelinde ortalama doluluğun yüzde 77 olduğunu söyleyen Serhan Süzer, Antalya ve Boğaz"da yeni bir Ritz"in sinyalini de verdi. Süzer, ayrıca Boğaz"da sahip oldukları 30 dönümlük arazide de bürokratik işlemlerin bitmesinin ardından Ritz Carlton ya da JW Marriott yapılmasını planladıklarını aktardı.
Vatan


Geri Dön