27 / 04 / 2024

Swissotel için tek teklif Hüsnü Özyeğinden geldi!

Swissotel için tek teklif Hüsnü Özyeğinden geldi!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce iki kez ihaleye çıkardığı ancak ihalesi iptal edilen Swissotel the Bosphorus’un yeni ihalesinde tek teklif Hüsnü Özyeğin'den geldi



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce iki kez ihaleye çıkardığı ancak ihalesi iptal edilen Swissotel the Bosphorus’un yeni ihalesinde tek teklif Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fiba Holding kuruluşu Anadolu Japan Turizm A.Ş.’den geldi. 420 milyon TL muhammen bedelle dün tekrar ihale edilen Swissotel The Bosphorus’un üst kullanım hakkını elinde bulunduran Fiba Holding’in teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İhale Komisyonu tarafından incelemeye alınırken yapılacak incelemenin ardından satışın gerçekleşeceği öğrenildi. Belediye daha önce 14 Nisan ve 13 Ekim tarihleri için ihaleye çıkmış ama her ikisi de ertelenerek 24 Kasım tarihi açıklanmıştı.

1991 yılında Türk turizminin hizmetine açılan Swissotel the Bosphorus, 2005 yılında Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin tarafından 100 milyon dolara satın alınmıştı. Özyeğin, arsa sahibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne üst kullanım hakkı için kira ödüyordu.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön