30 / 04 / 2024

TAB Gıda bin şubeye ulaşmayı hedefliyor!

TAB Gıda bin şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Türkiye’de Burger King, Sbarro, Popeyes gibi fast food markalarıyla yatırımlarını sürdüren TAB Gıda, kısa süre içinde 1000 restorana ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.



Türkiye’de Burger King, Sbarro, Popeyes gibi fast food markalarıyla yatırımlarını sürdüren TAB Gıda, kısa süre içinde 1000 restorana ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.


TAB gıda’yı bünyesinde bulunduran Ata Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, bu yıl Türkiye’de yaklaşık 180 yeni restoran açmayı ve 1200 kişiye daha istihdam sağlamayı planladıklarını belirterek, Burger King’in dünyadaki en büyük franchise’nın TAB Gıda olduğuna dikkat çekti. Kurdoğlu, “Bugün Türkiye genelinde 600’e yakın Burger King restoranı bulunuyor. Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci ile toplam restoran sayımız 900’e yakınlaştı. Önümüzdeki iki ay içinde 50 yeni restoran daha açacağız. Geçen yılı cirosal olarak yüzde 30 büyüme ile kapattık. 123 yeni restoran açılışı gerçekleştirerek bu alanda yüzde 10 büyüme gerçekleştirdik” dedi.

Popeyes’ta 121, Sbarro’da 104, Arbys’te 48 restorana ulaştıkları bilgisini veren Kurdoğlu, kendi markaları olan Usta Dönerci’nin restoran sayısını 18’e çıkardıklarını anlattı. 15 binden fazla çalışanı bulunan TAB Gıda, bu yıl restoran sayılarında yüzde 30’luk bir büyüme hedefliyor.


ÇİN’DE HIZLI BÜYÜME KARARI

Çin ve Türkiye’de 300’e yakın franchise’ları olduğunu belirten Kurdoğlu, bundan sonra franchise ile büyümeyi ve franchise sayılarını da 1200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kurdoğlu, 2019 yılına kadar 800 milyon dolara yakın yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Çin ve Türkiye’deki toplam restoran sayımızı 3 bine çıkaracağız. İstihdam ise 40 - 45 bin kişiye çıkacak” dedi. Ata Holding ve Özgörkey Holding ortak yatırımı olarak hayata geçirilen Atakey patates üretim tesisi hakkında da bilgiler veren Kurdoğlu, şunları söyledi:


Yeni tesis Amasya’da

“Afyon’da kurduğumuz fabrika Türkiye’nin en büyük patates işleme tesisi olarak faaliyetlerine başladı. İhracat potansiyeli ve üretim kapasitesi ile ülkemizin en önemli yatırımlarından biri haline geldi. 50 milyon dolar yatırım tutarı ile hayata geçirilen patates fabrikasının uzun vadede yıllık 120 bin ton üretim kapasitesine sahip.”


Patatesten sonra entegre et üretim tesisi için yatırıma başladıklarını anlatan Kurdoğlu, tesisin Mart 2016’da faaliyete geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Amasya’da inşası devam eden fabrikada günde 400 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleşecek.


Milliyet


Geri Dön