29 / 04 / 2024

Güllüoğlu, yurtdışında en az 15 şubeye ulaşmayı hedefliyor

Güllüoğlu, yurtdışında en az 15 şubeye ulaşmayı hedefliyor

Güllüoğlu, baklava ihracatına ağırlık vererek, 2011 sonuna kadar yurtdışında en az 15 şubeye ulaşmayı hedefliyor



Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, "Kuveyt, Libya, Romanya, Ukrayna ve Avusturya´yı da araştırıyoruz. Yurtdışında açtığımız her şube, Türkiye´de imalatta en az 5 kişiye iş anlamına geliyor" dedi. Nejat Güllü, "Şu anda Türkiye´de 16 şubemiz bulunuyor. ABD´de New York Astoria´da 750 metrekarelik mağazamızın yanı sıra ikinci mağazayı da açmaya hazırlanıyoruz. Kaliforniya´da mağazamız bulunuyor, Queens ve Miami´de de mağaza açacağız. ABD´deki yatırımlarımız şimdiye kadar 2.5 milyon dolara ulaştı" diye konuştu. Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesinin baklava ve hamur tatlılarının yurtiçi satışlarını yüzde 15 oranında düşürdüğünü anlatan Nejat Güllü, şunları söyledi: "Şirket olarak da bu dönemde üretimimizi yüzde 25 azalttık. Şeker Bayramı´nda satışlar yeniden canlanacak. Baklava bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sıcak mevsim koşullarına karşın biz vayramda satışlarda yeniden artış bekliyoruz."

140 yıllık tarihini `Altın Tepsi´ye yansıttı

NEJAT Güllü, ailesinin hayatını ve Güllüoğlu markasının 140 yıllık tarihini anlattığı `Tepsideki Altın´ kitabını tanıttı. Güllüoğlu´nun hikayesini paylaşabilmek için uzun zamandır beklediğini ifade eden Nejat Güllü, şunları söyledi: "Bu kitap, Güllüoğlu´nun markalaşma sürecini, yaşanan zorlukları, çalışmalarımızı, çocuklarımızı ve markanın büyümesini anlatıyor. Ailenin soy ağacını bile koyduk.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Güllüoğlu ABD´de Miami´ye gidiyor
Amerika´daki mağazalaşma sürecine 2.5 milyar dolar yatırım yapan ve New York Manhattan, Brooklyn, Kaliforniya, Los Angeles´ta mağaza açan Güllüoğlu yeni yılda Miami´de mağaza açacakYurt dışındaki mağaza sayılarını 15´e çıkarmayı amaçladıklarını söyleyem Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü Kuveyt, Libya, Belçika, Romonya, Ukrayna´da yeni mağazalarının hazırlandığını dile getirdi.

Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesi nedeniyle üretim kapasitelerini yüzde 20 daralttıklarına dikkat çeken Güllü, satışların yüzde 15 gerilediğine dikkat çekti. 2 milyon dolar yatırımla Urfa´da  süt, peynir ve yağ üretimi yapmak için tesis açacaklarını belirten Güllü, "20 dönümlük alanda tesisimizi 2011´e hazır edeceğiz. Urfa 2´inci OSB´de yer alacak. 75 kişi istihdam edip, 3 bin koyun alacağız. Tesis koyun sayısının artmasıyla da genişleyebilir" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön