29 / 04 / 2024

TAB Gıda halka arzı ne zaman başlıyor?

TAB Gıda halka arzı ne zaman başlıyor?

Son dönemin en büyük halka arzlarından biri olması beklenen TAB Gıda'da talep toplama işlemleri 18-19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...



Türkiye dahil dört ülkede Burger King'i işleten TAB Gıda, 18 - 20 Ekim 2023 tarihlerinde yüz otuz lira hisse fiyatıyla halka arz edilecek.Bu halka arzın , son dönemdeki en büyük halk arz olması bekleniyor.

TAB Gıda GIDA HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ NE KADAR?

Türkiye, KKTC, Kuzey Makedonya ve Gürcistan'da Burger King başta olmak üzere yedi restoran franchise'ının işletmecisi olan firmanın halka arzı, hisselerin hepsinin satılması halinde altı nokta seksen beş milyar lira, yani yaklaşık iki yüz kırk yedi milyon dolar büyüklükte olacak. Öte yandan şirketin cuma akşamı KAP'a gönderdiği halka arz ayrıntılarına göre, sermayenin 232.4 milyon TL'den 261.3 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 28.88 milyon TL ve TFI TAB Gıda yatırımlarına ait 23.63 milyon TL nominal tutarda hisse olmak üzere toplamda elli iki nokta beş milyon Türk Lirası nominal değerli hisse satılacak.

TAB Gıda halka arzı ne zaman başlıyor?

TAB GIDA HİİSE FİYATI VE KODU

Şirketin yüzde yirmisinin halka açılacağı arz hisse başına yüz otuz liradan yapılacak. Hisse kodu ise 'TABGD' olacak. Halka arzla şirketin eline 3.75 milyar lira gelir geçecek. İzahnameye göre gelirin yüzde 40'ı yatırım finansmanı, yüzde yirmi beşi yenilenebilir enerji yatırımları, yüzde yirmisi finansal borçların kapatılması, yüzde on beşi dijitalleşme ve teknoloji yatırımları için kullanılacak.

Halka arzda talepte bulunacak yatırımcılar; yurt içi bireysel yatırımcılar, grup çalışanlarından oluşan yatırımcılar, yurt içi kurumsal yatırımcılar olarak belirlendi. Buna göre planlanan tahsilat grupları, yüzde iki grup çalışanları, yüzde yetmiş sekizi yurt içi bireysel yatırımcılar ve yüzde yirmi yurt içi kurumsal yatırımcılar olarak kaydedildi.

TAB GIDA AİT?

Türkiye'deki faaliyetlerine 1995 yılında ATA Grubu'na bağlı TAB Gıda Sanayi A.Ş'nin ülkedeki ana geliştirici ve üretici haklarını alarak bünyesine katmasıyla başlayan dünyanın en sevilen markalarından Burger King®, kısa sürede tüketicilerin beğenisi ve sadakatini kazanarak restoran sayısını istikrarlı bir şekilde artırdı.

Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı onaylandı! Toplam arz büyüklüğünü duyanlar kulaklarına inanamadı!

Vera Konsept Gayrimenkul ve TAB Gıda Sanayi halka arz oluyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön