27 / 04 / 2024

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımına devam ettiği belirtildi.

Tabakhane'nin kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığı Pazarkapı Kavşağı ile Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmının rekreasyon yapım çalışmalarına devam edildiği bildirilen açıklamada, Pazarkapı Kavşağının kuzey kısmında bulunan Kadınlar hali bölgesinde de kamulaştırılan binaların yıkımının sürdüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada, bu kapsamda son gerçekleştirilen yıkımlarla birlikte Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısının 653'e ulaştığı belirtilerek toplamda 680 binanın yıkılacağı bölgede 672 binanın kamulaştırılmasının tamamlandığı kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: "Tabakhane'nin kuzey kısmında da ülkemizin en modern Köy Pazarını şehrimize kazandıracağız. Bölgede ayrıca Pazarkapı Kavşağının akıllı kavşak olarak yeniden düzenlenmesi çalışmalarına da Karayollarınca devam edilmektedir. Bu bölge sadece şehrimizin değil, bölgemizin, ülkemizin modern yaşam alanlarından biri Trabzon'umuza kazandırılmış olacaktır."


Geri Dön