02 / 05 / 2024

Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında 546 bina kamulaştırıldı!

Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında 546 bina kamulaştırıldı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkanlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 546 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkanlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 546 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 117 milyon TL ödeme yapıldı.  TOKİ  ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri ile bir Türkiye örneği olmuştur." dedi. Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 353 konutun ihale aşamasında olduğunu kaydederek, peyzaj ihalesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi. 


Günboyu


Geri Dön