27 / 04 / 2024

Tahıl koridoru buğday fiyatlarını düşürdü mü? Buğday, arpa, mısır fiyatları kaç TL oldu? 7 Eylül 2022 fiyat listesi..

Tahıl koridoru buğday fiyatlarını düşürdü mü? Buğday, arpa, mısır fiyatları kaç TL oldu? 7 Eylül 2022 fiyat listesi..

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, buğday fiyatlarıyla ilgili konuştu. Peki buğday, arpa ve mısır fiyatları bugün hangi borsada kaç TL'den satışta? Buğday, arpa ve mısır fiyatları bugün ne kadar oldu, yükseldi mi? İşte 7 Eylül 2022 buğday, mısır



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, pandemi sebebiyle kötü bir dönem geçirdiklerine dikkat çekti. 

Yaklaşık 2 senenin çok zor geçtiğinin altını çizen Tiryakioğlu, "Ülkeler ve şehirler çok ciddi sınavlar verdi. Biz Türkiye olarak sanayimizle, devletimizle, tüccarımızla, çiftçimizle bu sınavı el birliğiyle Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi 'biz bize yeteriz' sloganıyla başarıyla tamamladığımızı düşünüyoruz" dedi ve gelecek planlarında gıda ve tarımın öncelenmesi gerektiğini vurguladı. 

Tahıl koridoru buğday fiyatlarını düşürdü mü? Buğday, arpa, mısır fiyatları kaç TL oldu? 7 Eylül 2022 fiyat listesi.. 

Tahıl koridorunun kendilerini gururlandırdığının altını çizen Tiryakioğlu, "Türkiye bu konu yaptığı başarıyla dünyaya damgasını vurdu. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Savunma, Tarım ve Orman, Ticaret ve Dışişleri bakanlıkları bu anlamda ciddi efor harcadılar. Ukrayna Bakanıyla geçtiğimiz ay içerisinde özel bir toplantı yaptım" şeklinde konuştu ve Ukrayna'nın dünyada tahıl ticaretinin yüzde 10'unu, Rusya'nın yüzde 20'sini gerçekleştirdiğini belirtti. 

"Tahıl koridoru açıldıktan sonra tüm emtia fiyatları, soyası olsun, ay çekirdeği olsun, buğday olsun fiyatlar geriledi. Dolayısıyla bu ihracatımızın artışına da yansıdı" diyen Tiryakioğlu, en çok Türkiye'nin bu işten avantajlı çıkıtığına, sene sonunda 13 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerine dikkat  çekerek "Bu konuda da inancımız tamdır. Sektörümüz heyecanını kaybetmeden ileriye doğru koşmaya devam ediyor. Buna tahıl koridorunun da kesinlikle etkisi olacak" açıklamasında bulundu. 

Peki buğday, arpa ve mısır fiyatları bugün hangi borsada kaç TL'den satışta? Buğday, arpa ve mısır fiyatları bugün ne kadar oldu, yükseldi mi? İşte 7 Eylül 2022 buğday, mısır fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön