29 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Bu gidişle inşaat sektörü batar!

Tahir Tellioğlu: Bu gidişle inşaat sektörü batar!

İMKON'un Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yapan İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Bu gidişle inşaat sektörü batar"diyerek inşaaat sektöründeki tehlikeye işaret etti.



Tahir Tellioğlu, "Türkiye'de bu şekilde inşaat üretim kapasitesiyle yani böyle 75 milyon ton çimento üreterek ve tüketerek sürdürülebilir bir inşaat sektörünü yaşatabilmeniz mümkün olamaz. 75 milyon ürettiğiniz ve tükettiğiniz çimento tonajı 27 Avrupa ülkesinin tamamından fazladır. Size 27 Avrupa ülkesinin tamamının 700 milyon nüfus, 20 milyar euro gayrisafi milli hasılası olduğunu da hatırlatayım. Ürettiğiniz çimento, 350 milyon Rusya devletinden fazladır. Onun da gayrisafi milli hasılası ve nüfusu en az bizden 5 kat fazladır. Dolayısıyla bu sürdürülebilir bir noktada değilse inşaat sektörü çökecektir."dedi. 


İMKON Başkanı Tellioğlu, "Çürüklerimiz var bunu itiraf ediyoruz. Biz bir daireyi bilerek ve kasten birden çok kişiye satan kişinin kendi mesleğimizi ahlaksızlaştırmasını kabul etmiyoruz, bunu red ediyoruz" diyerek inşaat sektöründeki sorunlar yumağının çözülememesi durumunda sektörün 5 yıl içinde daha fazla dayanamayarak batacağını sözlerine ekledi. 


Ankara Son Söz


Geri Dön