28 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını dile getirerek, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini söyledi.



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından inşaat sektörünün de etkilendiğine değindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, başta demir ve çimento olmak üzere temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarının sektörü durma noktasına getirdiğini dile getiren Tellioğlu, demirin kilogram fiyatının son 6 ay içinde 3,5 liradan 6 liraya çıktığını söyledi.

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

Tahir Tellioğlu, "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları, dövizde yaşanan artış, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir. Tek sorun fiyat artışları olmayıp, demir, çimento ve beton üretiminde dünyada ilk 8 ülke içinde yer almamıza rağmen iç pazarda malzeme tedarikinin zorlaşması da büyük bir sorun haline gelmiştir." dedi.

Tahir Tellioğlu, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesini ve üretimi artırarak iç pazarın ihtiyacını karşılamasını istedi.

Kamuya iş yapan müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıyla da ilgili konuşan Tahir Tellioğlu, bu müteahhitlerin girdi fiyatlarındaki artışlar sebebiyle taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını dile getirdi. Tahir Tellioğlu, hükümetin, bu müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi ve süre uzatımı gibi imkanlar sağlaması gerektiğini söyledi.
 

 

Türkiye'den 2020'de yaklaşık 1 milyar dolarlık çimento ihracı!


Geri Dön