29 / 04 / 2024

Taner Şahin: Rockwoll, yalıtım pazarını taş yünü ile büyütecek!

Taner Şahin: Rockwoll, yalıtım pazarını taş yünü ile büyütecek!

Türkiye ofisini açmalarının ardından kısa sürede önemli projelerde yer aldığını belirten Rockwoll Türkiye Direktörü Şahin, Türkiye'ye kalıcı olarak geldiklerini, taş yünü pazarını büyütmeye odaklandıklarını söyledi...



Türkiye ofisini açmalarının ardından kısa sürede önemli projelerde yer aldığını belirten Rockwoll Türkiye Direktörü Şahin, Türkiye'ye kalıcı olarak geldiklerini, taş yünü pazarını büyütmeye odaklandıklarını söyledi.


Dünya taş yünü pazarının lideri Rockwoll, 2013'te girdiği Türkiye yalıtım pazarını büyütme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Rockwoll'un Türkiye ofisini açmasının ardından kısa süre içinde önemli projelerde yer aldığını belirten Rockwoll Türkiye Direktörü Taner S. Şahin, Türkiye'ye kalıcı olarak geldiklerini, taş yünü pazarı büyütmeye odaklandıklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Son olarak Amerika ve Çin'e yatırım, yapan Rockwoll'un global büyüme stratejisi kapsamında Türkiye, yatırım hedeflenen ülkeler arasında yer alıyor. Avrupa'nın hacim olarak en büyük mantolama pazarı olan Türkiye, global olarak da çok ciddi bir pazar konumunda. Isı yalıtım pazarının hacim olarak büyüklüğü zaten göz ardı edilemez bir boyutta. İnşaat sektörü de aynı şekilde. Kentsel dönüşüm beraberinde ciddi bir potansiyeli getiriyor. Şimdilik kentsel dönüşüm kapsamına giren bölge ve yapılarda mantolama erteleniyor. 


Ancak bu bölgelerde inşaat aşamasına geçilmesiyle birlikte kentsel dönüşüm, mantolama pazarı açısından ciddi bir potansiyel oluşturuyor olacak." Tek düşüncemiz pazarı büyütmek' Türkiye'de yalıtım konusuna ısı kaybı ve enerji verimliliği açısından yaklaşıldığını, yalıtım konusunun içeriği ısı yalıtımından daha kapsamlı bir çerçeveye taşınarak ısı-ses yalıtımı ve yangın güvenliği noktasına getirileceğine inandıklarını belirten Şahin; "Önemli olan; tamamen doğal bir malzeme olan taş yünüyle yapılan yalıtımın "iyi bir yatırım" olduğu gerçeğini anlatabilmek. Taş yünü, yalıtımda ısı yalıtımına ek olarak, ses yalıtımı ve yangın güvenliği açısmdan da vazgeçilmez bir unsur. Doğal malzemeler kullanılarak üretilen taş yününün faydaları hakkında insanların bilgi sahibi olması çok önemli. Bunun için pazarda ne kadar oyuncu varsa, o kadar pozitif şeyler olacağı kanaatindeyiz. Taş yününün mucidi Rockvvoll olarak, biz de bu büyüme evresinde ipi göğüsleyen markalardan biri olacağız. Türkiye'deki mevcut taş yünü pazarıyla ilgili tek bir düşüncemiz var, o da pazarı büyütmek. Rockvvoll Türkiye olarak öncelikli hedefimiz, taş yününü daha iyi anlatabilmek ve yalıtım sektöründe taş yününün pazar payını hak ettiği düzeye getirilmesi olacak." dedi. 


Dünyada Empire States, Guggenheim Müzesi, Heathrow Havalimanı ve Eyfel Kulesi gibi önemli yapıların yalıtımında kullanılan Rockvvoll ürünleri, İstanbul'da bu yıl çok büyük çaplı 10'a yakın projede kullanıldı. Sinpas Eviya Egeboyu, Özderici GYO Nuvo Dragos, Çukurova Tovver, Özak GYO Hayattepe, Yorum İstanbul, Sinpaş Ottomare, Rönesans Tovver, İnanlar İnşaat Terrace Tema, Mostar Yapı Statüpark gibi Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan  Ankara  Sinpaş Altmoran projesinin mantolamasında tercih edildi. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön