02 / 05 / 2024

Taner Yıldız Ataşehir'deki şžifa Hastanesi'ni açtı!

Taner Yıldız Ataşehir'deki şžifa Hastanesi'ni açtı!

Kadıköy şžifa Sağlık Grubu, Ataşehir'de geçen yıl yatırımına başlanılan ve 10 bin metrekarelik alanda 87 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan Özel Kadıköy şžifa Hastanesi'nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı b



Kadıköy şžifa Sağlık Grubu, Ataşehir'de geçen yıl yatırımına başladığı Özel Kadıköy şžifa Hastanesi'nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir törenle yaptı. 10 bin metrekarelik alanda 87 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başladıklarını belirten Özel Kadıköy şžifa Ataşehir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı,'Yaklaşımımız, insanların şifa buldukları, kendilerini evlerinde hissettikleri, doğru ve etik işlemin yapıldığını bildikleri için sonuna kadar güven duydukları bir sağlık kuruluşu olmak' dedi.
Kuruluşun, ilk hastanesi 2009 yılında EFQM Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü kazanmıştı.  
Bakan Taner Yıldız ise açılış sırasında yaptığı konuşmada, son sekiz yılda sağlık sektöründe yaşanan ciddi dönüşümün altını çizdi. Sağlıkta dönüşüm çalışmalarıyla doktorun hastasıyla karşılaşmasının sağlandığını belirten Yıldız, artık, günümüzde doktorun hastayı 6.5 dakika muayene edebildiğini ifade etti.
Öte yandan, Türkiye'de bu hastanede bulunan toplam doktor sayısının yarısı kadar bile doktor olmayan iller bulunduğunu ifade eden Yıldız, bizim vatandaşımız, bizim insanımız. Hep beraber bu hizmeti götürüyor olabilmemiz lazım' dedi.
Türkiye'de Almanya'nın üçte biri kadar doktor ile hemen hemen aynı nüfusa hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Yıldız, 'Ben Türkiye"de daha sağlıklı bir toplumla, daha sağlıklı işler yaparak, daha güzel sonuçlar alınabileceği kanaatindeyim. Türkiye"nin ilk 26 ekonomiden 17. ekonomi arasına girmesi ve daha sonra hedefini ilk 10"a kurmuş olması sağlıklı bir toplumdan geçecektir' dedi.


Geri Dön