27 / 04 / 2024

Taner Yıldız: Vatandaş imarsız yapıya elektrik aboneliği istiyor!

Taner Yıldız: Vatandaş imarsız yapıya elektrik aboneliği istiyor!

Vanda yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremle, kaçak binalarla ilgili tartışmalar yeniden gündeme gelirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, imar ruhsatı almamış yapılara elektrik bağlatmak isteyenlerden yakındı



Vanda yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremle, kaçak binalarla ilgili tartışmalar yeniden gündeme gelirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, imar ruhsatı almamış yapılara elektrik bağlatmak isteyenlerden yakındı. Yıldız, İmardaki eksikliği ben resmileştirememem, bu iş cinayet olur dedi.Elektrik aboneliği konusunda çok sıkıntı çektiğini anlatan Bakan Yıldız, şöyle konuştu: Bana yakınlarım da dahil elektrik bağlatmak konusunda ufak bir konu var diye geliyorlar. Bakıyorum imar ruhsatı almamışlar. Bu benim problemim değil. İmardaki eksikliği ben resmileştiremem. İlla ki bunu düzenlemek için Vandaki gibi acı derslere gerek yok. Buna nasıl müsaade ederim Bu cinayet olur. Bu iş hatır gönülle olmaz. Doğru bildiğimizi tespit edip yola devam etmeliyiz.

Erken mesai önerisini gündeme taşıyan Yıldız, kış saati uygulamasıyla ilgili de serzenişte bulundu. Yaz saati uygulamasının kalıcı olması gerektiğini savunan Yıldız, Bir saat geri almasak ne olur İdeal olan yaz saati uygulamasıdır dedi. Bakan Yıldız, Bu insanların gün ışığında değil gece uyumasını sağlayacak sistemdir. Daha önce tartışılan konu da aslında buydu. Önerimi enerji tasarrufu açısından gündeme getirdim diye konuştu. Bugün itibariyle aslında günün 1 saat erken başladığını anımsatan Yıldız, önümüzdeki hafta herkesin normal mesai saatine devam edeceğini, saat değişikliği nedeniyle 1 saat daha fazla uyuyacağını söyledi.

Yunanistanın Botaşa borcunun faizini alırız

BAKAN Taner Yıldız, ekonomik krizle boğuşan Yunanistanın Botaşa olan 250 milyon dolarlık borcunu ödeyeceğini söyledi. Borca belli bir faiz işletildiğini dile getiren Yıldız, Biz faizini silmeyeceğiz dedi.

Erivana elektrik verebiliriz

DÜNYANIN en riskli nükleer santralı konumundaki Metsamorun kapatılması için başvuruda bulunacaklarını tekrarlayan Taner Yıldız, santralın kapatılması halinde elektrik verilmesini bir alternatif olarak düşünebileceklerini ifade etti.

Fay hattına nükleer santral asla kurulmaz

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, fay hattının üzerine nükleer santral yapmanın cinayet olacağını söyledi. Akkuyuda kurulacak nükleer santral konusuna da değinen Yıldız, şöyle konuştu: Fay hattının üzerine santral yapmak cinayet olur. 20 milyar dolar para harcayacak insanlar bunu düşünemeyecek mi Bunu garipsiyorum. Yatırımcı işini şansa bırakmaz. 2 lira da olsa o yatırımı riske etmez. İşin bu tarafına magazinleştirmek olarak bakıyorum. Yatırımcı düşünmüyor, dışarıdan biri düşünüyor. Bunu çok anormal buluyorum. Bir bakan nasıl olur da böyle ses getirecek bir riski üzerine alır. Siyasi riskini üzerimize almışız. Hassasiyetimiz izleyenlerden az değil. Ben oraya tereddütlü yapı inşa edilmesine müsaade etmem. Ben çürük yapın desem yaparlar mı Her türlü tedbir alındı.

Erdinç ÇELİKKAN/Hürriyet


Geri Dön