22 / 08 / 2024

Tapu beyanını unutanlara ağır ceza geliyor! 

Tapu beyanını unutanlara ağır ceza geliyor! 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren yeni düzenleme, taşınmaz beyanını yapmayanlar için ağır cezalar getirildiği açıklandı.Buna göre, 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren kanun değişikliği ile, uygulanacak ceza, önceki 95 TL seviyesinden 3.500 TL'ye çıktı.



Bu yeni düzenleme kapsamında, tapu alım-satım, miras, veraset gibi durumlarla edinilen taşınmazların, ilgili belediyelere ve diğer yetkili kurumlara bildirilmemesi halinde geçerli olacak. Cezanın her hak sahibi için ve beyan edilmeyen her yıl için katlanarak uygulanacağı belirtiliyor. tosyahaber37.com'da yer alan içeriğe göre; Bu da, ihmalkâr davranan tapu sahiplerinin ciddi mali yükümlülüklerle karşı karşıya kalabileceği anlamına geldiği kaydedildi. 

 Tapu beyanını unutanlara ağır ceza geliyor! 

2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren kanun değişikliği ile, tapu taşınmaz beyannamesini bildirmeyenler için uygulanacak ceza, önceki 95 TL seviyesinden 3.500 TL'ye çıkarıldığı açıklandı.

Uzmanlar tarafından, tapu sahiplerinin bu yüksek cezalarla karşılaşmamak için en kısa sürede bağlı oldukları belediyelere veya ilgili kurumlara başvurarak beyannamelerini tamamlamalarını önermekteler. Bu basit işlem ile birlikte ileride büyük maliyetlerin önüne geçebilebilecek.

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O hakkınız ortadan kalkacak...

TOKİ'den 4500 TL'ye tapu sahibi olma fırsatı!  

İstanbul'da tapu müdürlüğü çalışanlarına operasyon düzenlendi!Başvurmayanın tapusunu elinden alıyorlar! 90 gün süresi var...


Geri Dön