29 / 04 / 2024

Tapu harcı kredi kartı ile ödeme!

Tapu harcı kredi kartı ile ödeme!

Tapuda yapılan taşınmaz mal alım satım işlemleri için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı itibarıyla tapu harcı kredi kartı ile ödeme mümkün mü?



Tapu harcı kredi karı ile ödeme!

Gayrimenkul alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan bu hizmet için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor.


2015 yılı harç tablosu gereğince alıcının ve satıcının gerçekleşen tapu bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemeleri gerekiyor. 


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenir. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabilir. 


Tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.


Gerekli belgeler..

*Satıcı

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

 

* Alıcı

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)



Tapu harçları rehberi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön