29 / 04 / 2024

Tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Tapuda yapılan devir hizmet için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Mevcut durumda tapu harcı, nakit olarak ödeniyor. Peki, tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?



Tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan bu hizmet için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor.


2014 yılı harç tablosu gereğince alıcının ve satıcının gerçekleşen tapu bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemeleri gerekiyor. Bu tapu harcı, müdürlük tarafından belirlenen bankaya yatırılıyor.


Tapu harcı, nakit olarak ödeniyor. Peki, tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?


Mevcut durumda, tapu harcı kredi kartı ile ödenmiyor. Genel Müdürlük, maliye hesabına aktarılmak üzere kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılabilmesi için elektronik ortamda tapu harçlarının kredi kartı kullanılarak tahsil edilebilmesi için çalışmalara başladı.


"Uygulama ile kağıt ortamında doküman üretilmeksizin web sitesi üzerinden sağlanacak servis vasıtasıyla elektronik ortamda tahsil işlemleri yapılacak.


Tapu ve kadastro harçlarının tahsilatlarının kredi kartı kullanılarak yapılması çalışmalarına Maliye Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü koordineli olarak devam ediyor. 


Bu kapsamda, döner sermaye tahsilatı işlemlerinin 1 ay içerisinde, tapu ve kadastro harçlarının ise 2015 yılı başlangıcı itibari ile uygulamaya konulması için çalışmalar sürdürülüyor."



Tapu dairesi çalışma saatleri 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön